En Sıcak Konular

MHP'li Paçacı: Partileri halk tasfiye eder

17 Mayıs 2008 18:34 tsi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanlığı'nın genişletilmiş il dîvan toplantısına, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) kapatılma davası damgasını vurdu.

Atatürk Stadı altındaki Faal Futbol Hakemleri Salonu'nda yapılan toplantıya MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, İzmir milletvekilleri Oktay Vural, Şenol Bal ve Erdal Sipahi ile İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu katıldı.

AK Parti'nin kapatılmasına parti olarak karşı olduklarını belirten Genel Sekreter Paçacı, "Terör ve şiddete bulaşmış veya ilişkisi içinde olanlar hariç, parti kapatılmasından yana değiliz. Biz AK Parti'yle sandık başında hesaplaşmayı bekliyoruz. Bir siyasi partiyi iktidara halk getirir, tasfiyeyi de yine halkın yapması gerekir. Bunun yeri de seçim sandığı olmalıdır. İnşâallah bundan sonraki süreçte Anayasa'da yapılacak bir değişiklikle parti kapatılmasının önü geniş bir konsensusla kesilir." dedi. Hiç kimsesinin yargının vereceği karardan endişe etmemesi gerektiğini de söyleyen Paçacı, "Bugüne kadar bağımsızlığını koruyan yargı, bundan sonra da korumaya devam edecektir. Yargının vereceği karara da herkes saygılı olacaktır." şeklinde konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen MHP Grup Başkan Vekili Vural ise AK Parti'nin kendini mazlum gösterdiğini, bunun karşılığında MHP'nin tuzak kurduğunu öne sürdüklerini söyledi. Bu durumu halka anlatacaklarını ve halkın vereceği karara saygılı olduklarını ifade eden Vural, "Bu çelik çomak oyunu değil. Bu milletin kimlik değerleri, devletimizin değerleri çocuk oyuncağı değil. MHP, bu değerler için siyaset yapıyor. Ne demek tuzak kurmak? Senin için başörtüsü oyun olabilir ama benim için değerlerimizden birisidir." dedi.

İl Başkanı Dervişoğlu da Türklük izlerinin başta İzmir olmak üzere yurdun her kesiminden silinmek istediğini söyledi. Son olarak Yunan işgalinden kurtulmak için düşmana ilk kurşun atan gazeteci Hasan Tahsin'in anma törenlerinde hiçbir yetkilinin bulunmadığını aktaran Dervişoğlu, alt kimlik üst kimlik tartışmalarının ardından bu tür programların da unutturulmak istendiğini kaydetti. Toplantı, daha sonra basına kapalı devam etti.
 
Cihan



Bu haber 509 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,745 µs