En Sıcak Konular

Başbakan: Gensoruyu verenler bunun arkasında duramıyor

17 Mayıs 2008 18:22 tsi
Partisinin kadın kolları kongresine ve bir dizi açılışlara katılmak üzere Kayseri'ye gelen Başbakan Erdoğan, kendisi aleyhine gensoru önergesi veren CHP'nin bunun arkasında bile durmadığını söyledi.

Partisinin kadın kolları kongresine ve bir dizi açılışlara katılmak üzere Kayseri'ye gelen Başbakan Recep Tayip Erdoğan, yine muhalefeti sert dille eleştirirken 'Huzur bozmayın' diye yüklendi ve kadınları daha çok aktif siyaset yapmaya çağırdı.

Kendisi aleyhine gensoru önergesi veren CHP'nin bunun arkasında bile durmadığını belirten Erdoğan, Çankaya'da Cumhurbaşkanı'nın İngiltere Kraliçesi onuruna verdiği yemeğe katılmayanlara da, "Bu nasıl oluyor da uzlaşı kültürünün mensubu oluyorlar. Bu ne kindir ve ne nefrettir" diyerek eleştirdi.

Erdoğan, sigarayı bırakanların son paketlerini imzalayıp, üzerine tarih atarak müzeye konmak üzere kendisine gönderilmesini istedi. Ata uçağı ile eşi Emine Erdoğan ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ'la birlikte bir saat gecikmeli olarak Kayseri'ye gelen Başbakan Recep Tayip Erdoğan için sıkı güvenlik önlemi uygulandı.

Kongrenin ve açılışı yapılacak olan Kadir Has Spor ve Kongre Merkezine giderken çocuklara oyuncak dağıtan Başbakan Erdoğan, kadın kolları kongrelerini hiçbir partinin başaramadığını iddia etti.

Konuşması zaman zaman 'Vur vur inlesin Deniz Baykal dinlesin' ve 'Türkiye seninle gurur duyuyor' sloganları ile kesilen Erdoğan, kadınların siyasete sevgi ve seviye getirdiğini tekrarlayarak şunları söyledi:

"Bizim kongrelerimizde kalpler kaynaşıyor vicdanlar buluşuyor. Başkalarının kongrelerinde yumruklar konuşuyor sandalyeler uıuşuyor, kin ve öfke konuşurken bizim kongrelerimizde yürekler konuşuyor. AK Parti değişimin adıdır, dönüşümün adıdır. AK Parti millet iradesine odaklanmanın adı millete hizmetin adresidir. Milletle köprü kuramayan konuşamayanlar milletin gönlünde yer edinemeyenler siyaseti mahkum ediyorlar. Gerilim ve kriz üretmeyi siyaset zannedenler insana odaklanan siyasetimizi anlamakta güçlük çekiyorlar. Ama sular yokuşa akmaz. AK Parti siyasetin eksenini değiştirmiştir. Siyaset millet iradesidir. Başkalarına gÜre siyaset farklıdır. Onlara gÜre siyaset bir grubu bir zümreyi iktidara taşımayı siyaset kabul edebilirler. Bizim siyasetimizin özü birlik siyasetidir. Türkiye'yi bütün olarak sahiplenmek insanlar arasında ayrım yapmamak kimseyi dışlamadan herkese hizmet etmek tüm vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamaktır."

Yeni Şafak



Bu haber 488 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,144 µs