En Sıcak Konular

Turhan Çömez, AKP'ye oy vermeyecekmiş

17 Mayıs 2008 18:13 tsi
Turhan Çömez, AKP'ye oy vermeyecekmiş AKP Balıkesir eski Milletvekili Dr. Turhan Çömez, bugün bir seçim olsa, AKP'ye oy vermeyeceğini belirtti. İşte sebepleri...

Çömez, "Ak Parti ekonomiyi vesayet altında yöneten, dış politikayı ipotek altında sevk ve idare eden, yolsuzluklar konusunda şahin değil güvercin karakterli, devleti parti taassubu ile idare etmeye çalışan bir parti. Bu nedenle sade bir vatandaş olarak oyumu Ak Parti'ye vermem" dedi.

18'inci Bölge Trabzon Eczacılar Odası'nın düzenlediği `İnsan, Sağlık ve Türkiye Gerçeği' konulu konferansa konuşmacı olarak katılmak üzere Trabzon'a gelen eski Balıkesir Milletvekili Dr. Turhan Çömez, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Geçtiğimiz günlerde Deniz Baykal'la görüşmesinin yankılarını dikkatle takip ettiğini belirten Çömez, "Sayın Baykal'la yaklaşık 5 yıl birlikte çalıştık. Farklı partilerden de olsak Türk siyaseti için hizmet üreten iki kişiyiz. Milletvekiliyken de kendisiyle görüşmelerim oldu, sonra da görüşmelerim sürdü. Benim siyasetçilerle görüşmem sadece Sayın Baykal'la sınırlı değil. Siyasi arenada bulunan liderlerle ve geçmiş dönemde liderlik yapmış siyasetçilerle temaslarım var. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunuruz. Sayın Baykal'dan da, hem kongreden yeni çıkmış bir siyasi partinin genel başkanı sıfatıyla tebrik etme adına, hem de iç ve dış meseleleri görüşme adına randevu aldım. Türkiye artık böylesi temas ve diyaloglara alışmalı. Siyaset, kamplaşma aracı ve kavga vesilesi olmamalı. Farklı düşüncelere mensup siyaset adamları bir araya gelip, konuşmalı, müzakere edebilmeli, doğruyu birlikte arayabilmeli. Bu anlamda doğal bir görüşme yaptım, ardında ve altında bir şey aranmamalıdır" diye konuştu.

İNANDIĞIM DOĞRULTUDA OLURSA SİYASETE VARIM

Dr. Turhan Çömez, yeni bir oluşum içine girme niyetiyle ilgili sorulara da, "Ülkeme siyaset yoluyla hizmet edebileceğime inanıyorum. Geçtiğimiz dönemde inandığım gibi siyaset yaptım, prensiplerimden ödün vermedim. Aynı anlayış ve inançla ülkeme hizmet etmek istiyorum. Eğer ilerleyen aylarda benim inandığım, doğruların savunulduğu siyasal alan oluşursa, o temizlikte, o yurtseverlikte, o siyasal etik ve demokratik anlayışta hizmet veren siyasal alan oluşursa ben o alanın içinde bulunurum ve ülkeme hizmetkar olurum. Böyle bir alan oluşmaz ve bu alanın oluşturulması sorumluluğu millet tarafından bize verilirse, ben de bu sorumluluğu üstlenmek için elimden geleni yaparım. Bu söylemimin altında sadece milletime siyaset yoluyla hizmet etme arzum var" dedi.

AKP KAPATILMAMALI

AKP ile yollarını ayırdıktan sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmediğini ve bu yönde de bir talebi olmadığını vurgulayan Turhan Çömez, "5 yıl aynı parti içinde siyaset yaptım. Çok arkadaşım var. Şu anda siyasi olarak aramızda görüş ayrılıkları olsa da pek çok dostum var. Onlarla da zaman zaman bir araya geliyorum, görüşüyorum, fikir alışverişinde bulunuyorum. Partinin önemli yöneticileriyle geçtiğimiz günlerde temasım oldu. Komisyon başkanlarıyla görüştüm. Bu itibarla bu temaslar sadece dostluk adına ve hizmet üretmek adına yapılmıştır" dedi. Çömez, AKP'nin kapatılma süreciyle ilgili bir soruyu yanıtlarken de şu ifadeleri kullandı:

"Ak Parti'nin kapatılma sürecine ve bu süreçle ilgili ortaya atılan tezlere hep itiraz ettim. Demokrasilerde siyasi partileri millet kurar ve millet kapatır. Ödüllerini ve cezalarını da sandıkta millet verir. Ancak bununla birlikte siyasi partilerin, sandıktan hangi oyu ve gücü alırlarsa alsınlar sınırsız yetkiye sahip olmadıkları da kabul edilmesi gereken bir gerçektir. Hukuk sürecine fazla yorum yapmayı doğru bulmuyorum. Ancak hep Ak Parti'nin kapatılmamasını ve demokrasinin kendi mecrasında yürümesini savundum. Bugün de aynı noktadayım. Dilerim Ak Parti'nin yapacağı savunma yeterli olur ve parti yöneticileri, partinin laiklik karşıtı eylemleri ve söylemleri olmadığına dair mahkeme heyetini ikna edici bilgi ve belgeleri sunar. Partinin kapanma ihtimali Türkiye'de yeni sorunları ve muhtemel bir siyasal belirsizliği beraberinde getirecektir."

Eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in geçtiğimiz günlerde, "Yine Ak Parti'ye oy verebilirim" sözünün hatırlatılmas üzerine de görüşlerini açıklayan Turhan Çömez, "Ak Parti'nin mevcut uygulamalarıyla Ak Parti'ye oy vermem. Ak Parti ekonomiyi vesayet altında yöneten, dış politikayı ipotek altında sevk ve idare eden, yolsuzluklar konusunda şahin değil güvercin karakterli, devleti parti taassubu ile idare etmeye çalışan bir parti. Tüm bu gerekçelerle sade bir vatandaş olarak ben oyumu Ak Parti'ye vermem" ifadesini kullandı.

Vatan



Bu haber 743 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,068 µs