En Sıcak Konular

Bush'a inat Beyaz Saray'da namaz

17 Mayıs 2008 17:51 tsi
ABD Başkanı Bush, İsrail ile Filistin arasında barış sağlamak amacıyla Ortadoğu'da bulunduğu sırada ABD'nin Ortadoğu politikalarını eleştiren göstericiler Beyaz Saray'da bir ilki gerçekleştirdi.

ABD Başkanı George W. Bush İsrail ile Filistin arasında barış sağlamak amacıyla Ortadoğu'da bulunduğu sırada onun Ortadoğu politikalarını eleştiren göstericiler de Beyaz Saray'daydı. Bush'un Ortadoğu politikalarını protesto eden göstericiler Washington'da Beyaz Saray önünde namaz kıldı. Namaz sonrası göstericiler "Özgür Filistin" pankartları açarak Bush'u protesto etti. Göstericiler namaz sonrasında ABD Başkanı Bush ve İsrailli liderleri "terörist" olarak nitelendirerek slogan attı. Beyaz Saray'da yapılan namazlı protestoya polis müdahale etmedi.

Bush Ortadoğu barışı için Mısır'da

ABD Başkanı George Bush Ortadoğu barışını Arap liderleri ile görüşmek için bugün Mısır'a gitti. Bush'u, Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek havalimanında karşıladı. Bush İsrail ile Filistin arasındaki barış görüşmelerine hareketlilik kazandırmak için dün Suudi Arabistan Kralı ile görüşmüştü.

"ABD İsrail ittifakı çok güçlü"

ABD Başkanı George Bush, ABD ve İsrail'in ittifakının sarsılamayacak kadar güçlü olduğunu da söyledi. İsrail'in 60. kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in ev sahipliğinde düzenlenen "Yarına Bakış" konulu uluslararası konferans için geldiği bu ülkede parlamento (Knesset) üyelerine hitap eden Bush, sözlerine İbranice "Bağımsızlık gününüz kutlu olsun" diye başladı.

Bush, "Burada bulunmaktan onur duyuyorum. Amerika, dünyada İsrail'in en yakın müttefiki ve en iyi dostu olmasından gurur duyuyor. İttifakımız, sarsılamayacak kadar güçlüdür" dedi.

 hurriyet



Bu haber 699 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,536 µs