En Sıcak Konular

DTP'li kadınlar otogarda eylem yaptı

17 Mayıs 2008 16:57 tsi
Demokratik Toplum Partisi'nin(DTP) yarın Ankara'da yapacağı Kadın Kongresi için Van'dan Ankara'ya gitmek isteyen partili kadınlar, firmaların kendilerine otobüs tahsis etmemesi üzerine eylem yaptılar.

DTP'li kadınlar, Ankara'da yarın yapılacak kongreye Van ve Hakkari'den katılacaklar için firmalarla görüşme yaparak otobüs istediler. Firmaların otobüs vermemesi üzerine otogara giden DTP'li kadınlar, bilet gişelerinin önünde eylem yaparak bilet satışını engelledi.

 
DTP'li kadınlar Van Milletvekilli Özdal Üçer ve parti yöneticileriyle otogara gelip firma sahipleriyle görüşerek otobüs taleplerini yenilediler. Firma yetkilileri, ek sefer yapacak otobüsleri olmadığı gerekçesiyle otobüs tahsis etmedi. Otogardaki kalabalık artınca olay çıkma ihtimaline karşı bölgeye çevik kuvvet ekipleri yönlendirildi.

Otogarın iç kısmına Milletvekili Özdal Üçer ile birlikte giren kadınlar 'Baskılar bizi yıldıramaz" şeklinde slogan attı. DTP Van Kadın Hareketi'nden Şükran Dikme basın açıklaması yaparak, yarın Ankara'da yapılacak kongreye katılmak için Vanlı kadınlar olarak 20 günden bu yana çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, otobüs firmalarının devletin ve emniyetin baskısı olduğu gerekçesiyle kendilerine otobüs tahsis etmediğini iddia etti. Yapılan açıklamadan sonra otogarın içinden çıkarak peronların önünde oturma eylemi yapan DTP'li kadınlar, "Kahrolsun işbirlikçi firmalar", "Seyahat özgürlüğümüz engellenemez" şeklinde slogan attılar.

Oturma eyleminden sonra DTP Milletvekilli Özdal Üçer, kadınlara Kürtçe seslenerek, yaptıkları eylemlerinden dolayı tebrik ederek, seyahat haklarının engellendiğini söyledi. Kadınlar yaptıkları eylemden sonra dağıldı.

Otobüs firmalarının yetkilileri konu ile ilgili açıklama yapmak istemezken sadece bir firma yetkilisi otobüs tahsisi ile ilgili kimsenin bir baskısının olmadığını ifade ederek, "Ek sefer yapacak otobüsümüz olmadığı için kadınların isteklerini yerine getiremedik." dedi.

Yapılan eylem sebebiyle daha önce bilet alan yolcular otogarda beklemek zorunda kaldı.

cihan
 



Bu haber 447 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,317 µs