En Sıcak Konular

Erdoğan'dan Baykal'a: 'Bu ne kindir, bu ne nefrettir!'

17 Mayıs 2008 15:46 tsi
Partisinin Kayseri'deki Kadın Kolları Kongresi'ne katılan Başbakan Erdoğan, Baykal'a yüklendi...

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Başkalarının kongrelerinde sandalyeler, yumruklar konuşurken, öfke ve kin tohumları saçılırken AK Parti kongrelerinde gönüller buluşuyor'' dedi.  
 
Başbakan Erdoğan, Kadir Has Kongre ve Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Kayseri İl Kadın Kolları 2. Kongresi'ne katıldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, AK Parti'nin gönülleri fethettiğini ve Türk milletinin gönlünde taht kurduğunu söyledi. Erdoğan, şunları kaydetti:

''Sizin iradeniz, sizin vicdanınız, sizin aklınız Türkiye'yi güzelleştiriyor, kalkındırıyor. Türkiye'yi daha çok demokratikleştiriyor.

Ülkemize, siyasete sahip çıktığınız için, Türkiye'nin hem aklı, hem vicdanı olduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum. Hiçbir parti bu gönül birliğini sağlayamaz. Siyaseti kavgadan, gerilimden sizler arındırdınız, siyasete sizler seviye, saygı ve sevgiyi getirdiniz. Bizim kongrelerimizde yürekler buluşuyor, vicdanlar buluşuyor, kalpler kaynaşıyor. Başkalarının kongrelerinde sandalyeler konuşurken, yumruklar konuşurken, öfke ve kin tohumları saçılırken AK Parti kongrelerinde gönüller buluşuyor.

AK Parti, değişimin, dönüşümün adıdır. AK Parti, millet iradesine odaklaşmanın adıdır, millete hizmetin adresidir. Milletle köprü kuramayanlar, milletle konuşamayanlar, milletin gönlünde yer edinemeyenler, siyaseti kötürüm hale getirmek, siyaseti mahkum etmek istiyorlar. Gerilim ve kriz üretmeyi siyaset zannedenler, hizmete ve insana odaklanan siyasetimizi anlamakta güçlük çekiyorlar ama sular yokuşa akmaz. AK Parti bu ülkede siyasetin eksenini değiştirmiştir. Siyaset millet iradesidir. Bu millet iradesini, onurunu AK Parti sahiplenmiştir.''

AK Parti siyasetinin özünün Türkiye'yi bir bütün olarak kucaklamak olduğunu anlatan Erdoğan, toplumu bütün kesimleriyle kucakladıklarını ifade etti.

''Güçlü ve müreffeh Türkiye rüyasını'' 7'den 70'e bütün vatandaşlarla çalışarak gerçekleştireceklerini kaydeden Erdoğan, ''Güven ve istikrarı gölgelemek isteyenler var, yaralamak isteyenler var. İnanıyorum ki milletimiz buna müsaade etmeyecektir. AK Parti'yi anlayamayanlar bu ülkenin dokusunu, yapısını anlayamayanlardır'' dedi.

''Biz onların gönüllerini kazanmak istiyoruz'' diyen Erdoğan, bu kesimleri de aynı heyecanla büyük Türkiye rüyasına katmak istediklerini dile getirdi.

Çatışma değil uzlaşma, gerilim değil müşterek bir akıl ve müşterek bir vicdan etrafında buluşma istediklerini söyleyen Erdoğan, ''Fakat bizim bu çağrımıza cevap vermek istemeyenler olabilir ama bizim için asıl olan milletin verdiği cevaptır'' diye konuştu.

-ÇANKAYA KÖŞKÜ'NDEKİ DAVET-

Her türlü farklılığı bir zenginlik olarak gördüklerini dile getiren Erdoğan, her türlü görüşün bir orta yolda, bir uzlaşma noktasında buluşabileceğine inandıklarını söyledi.

Başbakan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

''Düşünebiliyor musunuz, İngiltere Kraliçesi Cumhurbaşkanımızın davetine icabetle Türkiye'ye geliyor ve Çankaya'da bir yemek daveti var ve bu yemek davetine iktidarıyla anamuhalefetiyle, muhalefetiyle herkes davetli. Buraya gelmekte bile bir tavır sergileyenler nasıl oluyor da bu ülkede uzlaşı kültürünün mensubu oluyorlar. Soruyorum bu ne kindir? Bu ne nefrettir? Bu anlayışı nasıl oluyor da hala bu ülkede savunanlar çıkabiliyor?

Ülkemizin birlik ve beraberlik fotoğrafını gölgeleyenler yarın sandıklar önümüze geldiği zaman bunun hesabını verecekler, hiç merak etmeyin. Tahammülsüzlüğü, dışlayıcılığı, dayatmacılığı, tek tipçiliği siyaset lügatımızda barındırmıyoruz ama onların lügatında var.''

-''SİGARA PAKETLERİNİ BANA GÖNDERİN''-

AK Parti'nin ''aile odaklı bir muhafazakarlık anlayışı olduğunu'' anlatan Erdoğan, aile güçlü olduğu zaman Türkiye'nin de güçlü olacağını, bu nedenle Türk ailesinin yıpratılmasına asla izin vermeyeceklerini ifade etti.

Kapalı mekanlarda sigara içme yasağının 19 Mayısta başlayacağını hatırlatan Erdoğan, annelerden bu konuda destek istedi. İşin öncelikle annelere düştüğünü belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

''Siz evlerin bir numaralı öğretmenisiniz, beylerinizin de eğer paketleri varsa paketleri alın bana gönderin. Üzerlerine tarihlerini de yazın ve onları özel müzemize koyalım ve bunlar tarihe kayıt düşmüş olsun. Çünkü benim böyle bir hastalığım var. Birisini ikna edip sigarasını elinden alırsam paketini de alıyorum, tarihini yazıyorum, imzayı da attırıyorum ve 'Ahmet Kaya, sigarayı bıraktım' diye de yazdırıyorum.

Biliyorsunuz sigara içmeyen içenden daha fazla zarar görüyor. Bundan dolayı da bizler sigara içenlerin, sigara içmeyenlere zarar vermesine müsaade etmeyeceğiz. Hayatımda, hamdolsun, böyle bir sıkıntım olmadı. Şimdi de istiyoruz ki halkımız da bu sıkıntıdan büyük ölçüde kurtulsun.''

Türkiye'nin geçmişte büyük sorunlar yaşadığını belirten Başbakan Erdoğan, bu sorunların geride kaldığını ve Türkiye'nin eski Türkiye olmadığını dile getirdi. Erdoğan, ''Hiçbir hile, hiçbir tuzak Türkiye'yi o felaket sularına inşallah döndüremeyecektir'' dedi.

''Hastanelerin CHP'nin engellemesine rağmen'' birleştirildiğini ve sağlık alanında önemli bir adımın gerçekleştirildiğini anlatan Erdoğan, ''CHP engellemek için her türlü adımı attı. Çünkü bunlar emekçiden yana değil. Bunlar işçiden yana değil, ezilenden yana değil, bunlar kaymak takımından yana. Bunu böyle biliniz. Ben gerçekleri tespit ediyorum. Benim Sayın Baykal'la işim gücüm yok ama millet zaten ona gereken dersi sandıkta veriyor. Hiç uğraşmaya gerek yok. Mart 2009'da sandıklar gene gelecek, orada gereken dersi muhalefetin en iyi şekilde alacağına inanıyorum'' diye konuştu.

Kongreye, Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AK Perti Genel Başkan Yardımcıları Haluk İpek, Nükhet Hotar Göksel ile AK Parti Kadın Kolları Başkanı ve Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin de katıldı.

zaman
 



Bu haber 469 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,979 µs