En Sıcak Konular

Sivas'ta öğrenci kavgası: 7 yaralı

17 Mayıs 2008 15:30 tsi
Sivas'ta karşıt görüşlü üniversite öğrencileri arasında çıkan kavgada, 7 öğrencinin darbedildiği, olayla ilgili bir grup öğrencinin gözaltına alındığı bildirildi.

Bu arada, darbedilen öğrenciler, arkadaşlarıyla birlikte kentte protesto yürüyüşü yaptı.

Alınan bilgiye göre, Cumhuriyet Üniversitesinde (CÜ) eğitim gören karşıt görüşlü 2 öğrenci grubu arasında dün gece saatlerinde Şenyurt Sitesi önünde kavga çıktığı belirtildi.

İddiaya göre, yaklaşık 20 civarındaki sağ görüşlü öğrenci grubunun, sol görüşlü öğrenci grubuna demir sporlarla saldırdığı öne sürüldü. Olayda 7 öğrencinin vücutlarının çeşitli yerlerinden darbedildiği belirtildi.

Yaralanan öğrencilerin Sivas Numune Hastanesinde tedavi altına alındığı bildirildi.
Olayla ilgili 13-14 civarında öğrencinin gözaltına alındığı, emniyetteki sorgu ve işlemlerinin ardından Sivas Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edileceği belirtildi.

ÖĞRENCİLER OLAYI PROTESTO ETTİ
Bu arada, aralarında olayda başından ve ayağından yaralanan üniversite öğrencilerinin de bulunduğu yaklaşık 75 kişilik bir grup, kentte yürüyüş yaparak olayı protesto etti.

Afyon Sokak'taki Eğitim-Sen Sivas Şube binası önünde ellerinde çeşitli dövizlerle toplanan ve kendilerini Sivas Demokrasi Platformu ve CÜ Devrimci-Demokrat öğrenciler olarak adlandıran grup, kent meydanına kadar yürüdü.

Meydanda çeşitli sloganlar atan grup, olayın zanlılarının cezalandırılmasını istedi. Grup adına açıklama yapan Merve Yağmur isimli öğrenci, “Cumhuriyet Üniversitesi Geleneksel Bahar Şenlikleri'nde devrimci-demokrat öğrencilerin açtığı stantları 1 haftadır taciz eden odaklar, dün gece yüzlerini göstermiştir. Gece saat 23.00 sularında Şenyurt Sitesi önünde yaklaşık 20 kişilik faşist bir grup, demir sopalarla arkadaşlarımıza saldırmış ve 7 arkadaşımız yaralanmıştır” dedi.

Bu olaylar öncesinde kendilerine yönelik tacizleri üniversitenin güvenlik birimlerine ve diğer yetkililere bildirdiklerini ifade eden Yağmur, tüm uyarılarına rağmen hiçbir güvenlik önleminin alınmadığını ileri sürdü.

Açıklamanın ardından grup, sloganlar atarak Eğitim-Sen Sivas Şube binasına kadar yürüdü. Grubun açıklaması ve yürüyüşü sırasında geniş güvenlik önlemleri alındı.

Kentteki güvenlik önlemleri sürüyor.

samanyoluhaber



Bu haber 525 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,301 µs