En Sıcak Konular

Ödünç mikrofonla rekor denemesi

17 Mayıs 2008 14:00 tsi
Eskişehir'de bir yerel radyoda DJ'lik yapan Gökhan Elbir, ödünç aldığı bir kulak askılı mikrofonla küresel ısınmaya dikkat çekmek için 70 saatlik program yaparak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için başvuruda bulundu.

Elbir, AA muhabirine, her zaman Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi düşündüğünü belirterek, Eskişehir gibi ilklerin kentinde bir ilke imza atmanın hayalini kurduğunu kaydetti.

Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için ''Küresel Isınma Uyuya Kalma'' adıyla programa başladıklarını ifade eden Elbir, şöyle konuştu:

''Sembolik olarak 90 saatlik program yapmak için kolları sıvadım. Ses ve ışık sistemiyle uğraşan bir şirketten ödünç kulak askılı mikrofonu aldık. 11 Mayısta saat 23.59'da programa başladım. Programın ilk saatinde dinlenme oranımız 7 bin 781'e ulaştı. Programa, sanatçıları, siyasetçileri, müzik gruplarını konuk aldım. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, kutlamak için telefonla arayıp, pasta gönderdi. Sinema yönetmeni Uğur Yağcıoğlu, programın filmini çekmek istediğini söyledi. Yayın sırasında çeşitli televizyon programlarına canlı bağlandım. İnternet üzerinden de sesli ve görüntülü yayın yaptığımızdan, Yunanistan'dan, Güney Afrika'dan, Almanya'dan Türk dinleyiciler arayıp tebrik ettiler.''

Elbir, programın 70. saatinden sonra, önceki rekor olan 64 saati geçtiği için rekorun amacına ulaştığına karar verdiklerini dile getirerek, program boyunca uykusunun gelmediğini, ancak bayılma korkusuyla programı bitirdiğini bildirdi.

-''DART OYNAYARAK, UYANIK KALDIM''

Program öncesinde yaklaşık 1000 sayfalık bir konuşma metni hazırladığını anlatan Elbir, ''hazırladığım metnin 10 sayfasını bile okumadım. Rekor için sürekli konuşmam gerektiği için programda bir kitaptan bölümler okudum. Dart oynayarak uyanık kaldım. Küçücük alanda top oynadım, tango yaptım. Sürekli sıvı tükettim ve salata yedim'' dedi.

Elbir, programın 3. gününde halüsilasyonlar görmeye başladığını belirterek, hayali görüntülerin kendisini etkilediğini kaydetti.

Radyo Vizyon Genel Müdürü Murat Albayrak da, Gökhan Elbir'in Guiness Rekorlar Kitabı'na girmek için 90 saatlik bir radyo programı hedeflediğini hatırlatarak, Elbir'in 70 saatlik programla rekoru kırdığını kaydetti.

-NOTER GÖREVLİSİ HUZURUNDA REKOR DENEMESİ-

Daha önceki rekorun 64 saat 37 dakika olduğunu hatırlatan Albayrak, şöyle konuştu:

''Gökhan 11 Mayısta başladığı programına 14 Mayısta son verdi. Gökhan, noter görevlisinin huzurunda 70 saatlik bir radyo programı yapıldı. Programa, Yılmaz Büyükerşen'den Beyazıt Öztürk'e kadar 100'e yakın kişi konuk oldu. Program boyunca hiç müzik çalınmadı. Gökhan, 8 saatte bir 15'er dakika mola verdi. Sağlık görevlileri de Gökhan'ı 6 saatte bir kontrol etti. Gökhan'ın doping testi Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde yapılacak. Guinness Rekorlar Kitabı görevlileri istediği için yayının videolarını da ayrıca notere onaylatacağız.

Guinness Rekorlar Kitabı'na rekorun girebilmesi için yetkililere bir yıl önce haber verilmesi gerekiyormuş. Yetkililer ile görüştük, doping testi ile canlı yayın görüntülerini Guinness'e göndermemiz durumunda rekorun değerlendirmeye alınabileceğini söylediler. Video kayıtlarını ve doping testi sonuçlarını onlara göndereceğiz. Rekorun kabul edilmesini umuyoruz. Rekor denemesi internetten canlı izlendi. Radyonun internet sitesini rekor denemesi boyunca 173 bin kişi ziyaret etti.''

zaman
 



Bu haber 635 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,048 µs