En Sıcak Konular

Kanadalı Türkler, soykırımı müfredattan çıkarttırdı

17 Mayıs 2008 13:46 tsi
Kanada'da yaşayan Türkler, Ermeni diasporasının desteğiyle bu sonbahar döneminde Toronto'da liselerde okutulması planlanan tek taraflı 'soykırım' eserini, 11 bin imza toplayarak ders kitabı listesinden kaldırttı.

Kanada'da önümüzdeki sonbahar dönemi için müfredata giren 'soykırım' kitabı okuma listesinden kaldırıldı.

Kanada'da yaşayan Türklerin şikayetleri sonucunda, 'Olağanüstü Şeytan: Soykırım Tarihi'nin Özeti isimli tek taraflı yapıtın, Toronto'da 11. sınıflara ders kitabı olarak okutulmasına izin verilmedi. Kitabın yazarı kitabının Türklerin baskısı sonucu okuma listesinden çıkarılacağını tahmin ettiğini belirtirken, küçük bir grubun komiteyi etkilemesine şaşırdığını ve çok kızgın olduğunu ifade etti.

Turkish Journal'de yer alan habere göre kitabı listeden çıkaran komite ise, eserin içerik olarak tarihi bilgilerden uzak olduğu gerekçesiyle okutulmaması kararına vardığını açıkladı. Kanada Türkleri Konseyi başta olmak üzere Kanada'da yaşayan Türkler, kitabın okutulmaması için 11 bin imza toplamışlardı. Konsey yönetiminden Dr. Kevser Taymaz sonucu, Kanada'da Türkler açısından çok önemli bir gelişme olarak yorumladı. Kitabın tek taraflı bilgiler içerdiğini belirten Dr. Taymaz, ancak 'Tarihi gerçekler, saptırılmadan, iki tarafının gerçekleri verilerek anlatılmalı ve soykırım olup olmadığına öğrenciler karar vermelidir' diye konuştu.

Ermenilerin girişimiyle 'İnsanlığa Karşı Soykırım ve Suçlar' dersinde okutulması planlanan ve kursun kitapları arasına sokulan Barbara Coloroso'nun eseri yanlış bilgiler sunarken, Türkler hakkında düşmanlık ve aşılayıcı ifadeler içeriyordu. Söz konusu kitap, Toronto Bölgesi Okul Yönetimi tarafından bu sonbahar döneminde okutulmak üzere zorunlu kitaplar listesine eklenmişti.

Kitapta 2. Dünya Savaşı sırasında Yahudi Soykırımında 6 milyon masum insanın Naziler tarafından öldürülmesi ve 1994 yılında Rwanda'da Hutus'lar tarafından bir milyona yakın Tutsi'nin öldürülmesinin yanında, 1895, 1909 ve 1915 yıllarında milyondan fazla Ermeni'nin katledildiği iddia ediliyordu.

Star



Bu haber 474 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,591 µs