En Sıcak Konular

Tapu müdürlüklerinde rüşvet operasyonları

17 Mayıs 2008 13:28 tsi
Trakya'da son 2 ayda 3 tapu müdürlüğüne rüşvet operasyonu düzenlendi. Edirne ve Tekirdağ'da düzenlenen tapu operasyonlarında 16 kişi cezaevine konuldu.

Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi ilçesinde tapuda rüşvet aldıkları iddiası ile gözaltına alınan 8 kişinin sorgusu sürüyor.

Edirne'de tapu müdürlüğünde başlayan rüşvet operasyonu Tekirdağ'a da sıçradı. Çorlu'daki rüşvet operasyonundan sonra son olarak da Marmara Ereğlisi ilçesinde 8 kişi rüşvet iddiası ile gözaltına alındı.

Edirne ve Tekirdağ'da düzenlenen tapu operasyonlarında 16 kişi cezaevine konuldu, 8 kişinin ise sorgusu devam ediyor. Edirne Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 22 Nisan'da düzenlenen ''Elma Kurdu'' adı verilen operasyonunda ''rüşvet'' ve ''irtikap'' suçlarının işlendiği iddiasıyla Edirne Tapu Sicil Müdürlüğü çalışanları, emlakçı ve aracıların bulunduğu 11 kişi, göz altına alınmıştı.

Mahkemeye sevk edilen 11 kişiden Edirne Tapu Sicil Müdürü İsa C., memurlar Abdullah T., Emrullah A., Hayrullah Ö. ve Zafer T., ''irtikap'' suçundan mahkeme tarafından tutuklanarak Edirne Kapalı Cezaevi'ne konuldu.

Edirne'den sonra tapu operasyonu Tekirdağ'a sıçradı. Tekirdağ Jandarma Komutanlığı ve Çorlu Emniyet Müdürlüğü ekiplerince eş zamanlı olarak Çorlu Tapu Sicil Müdürlüğü, Çorlu Belediyesi ve özel bir bankanın şubesine düzenlenen ''Mekan'' adı verilen operasyon kapsamında ''rüşvet alma, suç işlemek için teşekkül oluşturma, görevi kötüye kullanma, suçtan kaynaklanan mal varlığını aklama'' suçlarından mahkemeye çıkarılan Çorlu Tapu Sicil Müdürü Ömer Y., tapuda memur Nihat G., olaya karışan Aysun Y., Aysun E., Fatma Özçelik, Mustafa G., Mehmet Y., Mehmet Emin A., Atilla B., Mehmet T. ve Muharrem G. tutuklanarak cezaevine konuldu.

Son olarak da Marmara Ereğlisi Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Tapu Sicil Müdürlüğünde, ''suç işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak ve rüşvet'' iddiasıyla düzenlenen operasyonda, Tapu Sicil Müdürü A.B ile aralarında kurumdaki memurların da bulunduğu T.K, S.Ç, S.Y, G.B, S.Ş, İ.B ve N.Ö. gözaltına alındı.

Rüşvet ve irtikap iddiaları ile gözaltına alınan 8 kişi ifadelerinin alınması için jandarmaya götürüldü. Jandarma tapu müdürlüğündeki çok sayıda evraka el koydu. Cumhuriyet Savcılığı'nda ek süre isteyen jandarmanın şahısları 4 gün sorgulayacağı öğrenildi.

Trakya'da son 2 ayda 3 tapu müdürlüğüne rüşvet operasyonu düzenlendi. Edirne ve Tekirdağ'da düzenlenen operasyonda birçok memur rüşvetten cezaevine kondu. 

cihan
 



Bu haber 946 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,437 µs