En Sıcak Konular

Bin Ladin: İsrail'le savaşa devam

17 Mayıs 2008 12:10 tsi
Bin Ladin: İsrail'le savaşa devam El Kaide lideri Usame Bin Ladin'e ait olduğu belirtilen yeni bir bant kaydında, Müslümanlara Filistin topraklarını kurtarmak için savaşmaya devam edilmesi çağrısında bulunuldu.

Ladin'e ait son bant kaydı geçen Mart'ta yayınlanmıştı.

İsrail devletinin kuruluşunun 60'ıncı yıldönümünün kutlandığı bir dönemde ortaya çıkan kayıttaki ses, İsraillilerle mücadelenin süreceğini ve Filistin topraklarından "bir karış bile" verilmeyeceğini söylüyor.

Bant kaydında Filistin davasının, El Kaide'nin Batı'yla savaşının ve 19 intihar eylemcisinin 11 Eylül saldırılarını düzenlemesinin en önemli nedeni olduğu belirtiliyor.

Kayıtta, "Filistin davası İslam ulusu için en önemli konudur. Beni en başından beri bu yola yönelten ve diğer 19 kişiyi büyük bir motivasyonla adaletsizliğe ve baskıya maruz bırakılanlar için savaşmaya sevk eden önemli bir unsurdur." deniyor.

Bant kaydında, Batı medyasının "son 60 yıldır insanların beynini yıkadığı" belirtiliyor ve "Yahudi işgalcileri kurban, bizi de terörist" olarak sundular." ifadesi yer alıyor.

Kayıttaki ses, "60 yıl önce İsrail devleti yoktu. Zorla tecavüz edilen Filistin topraklarında kuruldu. İsrailliler savaşmamız gereken işgalcilerdir" diyor.

'Batılı liderler samimi değil'

Batılı liderlerin Filistin-İsrail barışı konusunda samimi olmadığı savunulan kayıtta, bu liderlerin İsrail'in Filistin halkına karşı saldırılarını eleştirmediği kaydediliyor.

Ladin'e ait olduğu belirtilen ses, "Barış görüşmeleri 60 yıl önce başladı ve aptalları aldatmak için tasarlandı. Bütün yıkım ve cinayetlerden sonra, liderleriniz prensiplerden bahsediyor. Bu katlanılamaz bir durum. İsrail sivilleri, kadınları, çocukları öldürürken siz Filistin örgütlerini teröristler olarak tanımlıyorsunuz, onları boykot ediyor ve cezalandırıyorsunuz." diyor.

Ses kaydında 1948'de 100'den fazla Filistinlinin öldürüldüğü Deir Yassin katliamının emrini eski İsrail Başbakanı Menachem Begin'in verdiği savunuluyor ve "Begin'i suçları nedeniyle cezalandıracağınıza ona Nobel ödülü verdiniz" deniyor.

Begin 1979'da Mısır ile imzaladığı barış anlaşması sonrası eski Mısır lideri Enver Sedat'la birlikte Nobel Barış Ödülü'ne layık görülmüştü.

Sık sık El Kaide'den gelen mesajları yayınlayan bir internet sitesinde yer alan yaklaşık 9 dakikalık kayıttaki sesin gerçekten Usame Bin Ladin'e ait olup olmadığı henüz belirlenemedi.

El Kaide liderine ait olduğu belirtilen son bant kaydı geçen Mart ayında yayınlanmıştı.

bbc


 



Bu haber 411 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,707 µs