En Sıcak Konular

Baykal tarihe geçti!

17 Mayıs 2008 10:33 tsi
Baykal tarihe geçti! Kraliçe onuruna verilen yemeğe katılmayan CHP liderine İngiltere Dışişleri Bakanı Miliband ne söyledi? İşte Baykal ile Miliband arasında geçen ilginç diyalog...

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’e eşlik eden İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın görüşmesinde ilginç bir diyalog geçtiği öğrenildi.

“Türkiye ne kadar değişmiş” diyen Kraliçe’ye Baykal, “Sizce bu olumlu bir değişme mi?” diye sordu.

Milliyet Gazetesi'nden Mansur Çelik'in haberine göre İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’e eşlik eden İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın görüşmesinde ilginç bir diyalog geçtiği öğrenildi.

Miliband ile Baykal’ın geçen çarşamba CHP Genel Merkezi’nde yaptığı görüşmede Baykal’ın, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Kraliçe onuruna verdiği yemeğe katılmaması da konuşuldu.

Miliband’ın Baykal’a, “Dünyada Kraliçe’yi reddeden ilk siyasi sizsiniz” dediği, Baykal’ın da şu yanıtı verdiği öğrenildi:

“Yanlış anlaşılmasın. Bizim Kraliçe hazretlerine ve İngiltere devletine saygımız var. Ancak yemeği veren Kraliçe değil, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül. Bizim bilinen nedenlerle Çankaya Köşkü’ne karşı bir tavrımız bulunuyor. Ev sahibi Cumhurbaşkanı Gül olduğu için bu bir saygısızlık sayılmaz.”

Şükür’e Erdoğan şakası

Bu arada, İngiltere’nin Ankara Büyükelçiliği’nde düzenlenen Kraliçe’nin Doğum Günü Resepsiyonu’nda Hakan Şükür’ün 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası finalleri için Milli Takım kadrosuna alınmaması nedeniyle süren tartışmalar Başbakan Erdoğan’ın espri konusu oldu. Erdoğan, Hakan Şükür’e “Hakan, Milli Takıma, çağrılmadın sen de buraya mı geldin?” diyerek espri yaptı.

Vatan



Bu haber 455 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,863 µs