En Sıcak Konular

Aysun kapanmamış, ama...

17 Mayıs 2008 10:30 tsi
Voleybol Milli Takımımızın yıldız oyuncusu Aysun Özbek bugün çeşitli gazetelerde 'tesettüre girdi' haberleri hakkında açıklama yaptı: İddialar asılsız. Ama kapanmayacağım anlamı çıkmasın.

Basında çıkan “Voleybolu bıraktı, tesettüre girdi” haberlerini yalanlayan Aysun Özbek “ben şu anda tesettüre girmedim, Eski Aysun nasılsa öyleyim. Ama bu kapanmayacağım anlamına gelmez. Hacca gitmeyi kesinlikle istiyorum. Allah izin verirse de gideceğim” dedi.

"BU BENİM ŞAHSİ KARARIM"

Star Gazetesi'nin haberine göre, halen Voleybol Bayan Milli Takımı'nın ve Vakıfbank Güneş Sigorta'nın oyuncusu olan ve en iyi orta oyuncusu olarak bilinen Aysun voleybolu bırakıp bırakmayacağı konusunda da “Voleybolu bırakma konusunda kesin karar vermedim. Bırakabilirim de, devam da edebilirim. Bunlar benim geleceğimle ilgili vereceğim şahsi kararlar” dedi.

FEDERASYON BAŞKANI BİLE YALAN HABERİ YORUMLADI

Öte yandan Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık A Milli Takım'ın yıldız voleybolcususu Özbek'in örtündüğü haberlerine ilişkin açıklamalarda bulunmuş ve "Bizim Milli Takım ya da kulüp takımlarımızda yarışma kıyafeti tanımlıdır. Bizde bir sporcunun müsabakalarda yer alması için neler giyebileceği bellidir. Bu şekilde ya da şartlara oynamak mümkün değildir" demişti.

'TESETTÜRE GİRDİ' HABERİ YALAN ÇIKTI

Doğan Medya Grubu yayınlarında, Türk Voleybol Milli Takımı'nın ve Vakıfbank Güneş Sigorta Kulübü'nün kaptanı Aysun Özbek'in tesettüre girdiği iddia edilmişti.

Hürriyet gazetesinin haberinde Aysun Özbek'in 5-6 yıl önce beş vakit namaz kılmaya başladığının takım arkadaşlarınca bilindiği ifade edilerek, milli voleybolcunun Çamlıca'da kara çarşaflı bir grup bayanla tanıştıktan sonra tesettüre girdiği iddia edilmişti.

ÖZGÜRLÜK VURGUSU REKLAMDA KALDI

Kendisini Türkiye'nin 'amiral gemisi' olarak tanımlayan Hürriyet gazetesi, 60. yıl kutlamalarının ardından televizyonlarda yayınlanan 'İnsan hakları' konulu reklamında, başörtülülerin de haklarına saygı gösterilmesini vurgulamış ve özgürlüklere vurgu yapmıştı. Ancak gazetenin milli voleybolcu Aysun Özbek'in tesettüre girdiğini iddia ettiği haberinde kullandığı dil, özgürlük vurgusunun yapaylığını açıkça ortaya koydu.

ÜST DÜZEY BİR VOLEYBOL YETKİLİSİ!

Gazete haberinde üst düzey bir voleybol yetkilisine dayanarak, Aysun Özbek'in en verimli döneminde aldığı bu ani kararının, arkadaşları, ailesi ve kulübünde şok etkisi yarattığı belirtilmişti.

Kulüp yöneticilerinin sporcuyu bu kararından döndürmek için çaba harcadığı iddia edilen haberde, bir yöneticiye atfen, "Aysun'un kişisel kararına saygı duymak zorundayız, ancak kendisi ile bir yıl daha sözleşmemiz olduğunu ve bu yıl kurduğumuz güçlü kadro ile gerek Türkiye liginde gerekse Avrupa kupalarında kendisine büyük ihtiyacımız olduğunu söyledik. Tüm ısrarlarımıza rağmen, kendisi tesettüre girdikten sonra hac görevini yerine getirmeyi bu kararının da kendisinin tercihi olduğunu bize söyledi. Bu durumda yapacak bir şeyimiz yok" açıklamasına yer verildi.

ANNESİ MISIRLI, EŞİ ÖĞRETMEN

Aysun Özbek'in annesinin Mısırlı olduğu belirtilen haberde Hürriyet gazetesi, milli voleybolcunu bu tercihinin, eski basketbolcu olan ve şimdi öğretmenlik yapan eşi Hakan Özbek ile aralarında gerginlik yarattığını da iddia etti.

EYVAH, VOLEYBOL LİGİ MISIR'A DÖNECEK

Hürriyet haberinde daha da ileri giderek şu ifadeye yer vermişti:

"Özbek'in bu kararından sonra voleybolu borakıp bırakmayacağı merak ediliyor. Ünlü sporcu devam etme kararı verirse Mısır Milli Takamındaki sporcular gibi türbanla ve uzun şortla müsabakalara katılma olasılığı ortaya çıkacak."

haber7



Bu haber 572 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,798 µs