En Sıcak Konular

Takip iddiası çürütülen Paksüt'ten itiraf

17 Mayıs 2008 10:24 tsi
Takip iddiası çürütülen Paksüt'ten itiraf Paksüt ile eşinin, Çankaya'daki lojmanlarından itibaren takip edildiklerine ilişkin iddiaları, KOM'un güvenlik kameralarınca doğrulanmadı. Paksüt,Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan'a "Kusura bakmayın sizin işinizi de bozduk" dedi.

Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Paksüt'ün Çankaya'daki lojmanlardan itibaren Ford Connect marka arabanın kendilerini takip ettiği iddiası Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi'nin güvenlik kameralarınca çürütüldü.

Konur Sokak'ta bulunan KOM Dairesi'nin güvenlik kayıtlarına göre, Mali Şube'ye ait obzervasyon aracı olaydan 15 dakika önce merkezden çıkış yapıyor. Kamera kayıtları görevli ekibin hazırladığı raporu doğruladı. Karum İş Merkezi önünde yaşanan olayda Paksüt ve eşi Ferda Paksüt'ün 'sahte plakalı araçlarla takip edildikleri'ne ilişkin endişesi üzerine İçişleri Bakanlığı yetkilileri, 2005 yılı Mart ayından itibaren gizli görev yapan polis araçlarında sahte plaka kullanılmadığını açıkladı.

İçişleri Bakanlığı'nca yayınlanan genelge ile Emniyet Genel Müdürlüğü ile Jandarma Genel Komutanlığı'nın, İstihbarat, Kaçakçılık ile Terörle Mücadele birimlerinde görevli gizli araçların plakaları kayıt altında tutuluyor.

SİSTEM DEĞİŞTİ

Polis daha önce Trafik Tescil Şubeleri'nde vatandaşların boşa çıkan plakalarını istihbarat araçlarında kullanıyordu. Ancak bu plakalara kesilen cezaların ilgisiz kişilere gitmesi üzerine yeni düzenlemeye geçildi. İstihbarat faaliyetlerinde ve gizli görevlerde bulunan araçların bagajlarında çok sayıda sahte plaka taşımaları da yayınlanan bir genelge ile yasaklandı. Bu arada Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Paksüt'ün aracının takip edildiği yönündeki iddiaları üzerine soruşturma başlattı.

PAKSÜT: SİZİN DE İŞİNİZİ BOZDUK

Olayın yanlış anlaşılmadan kaynaklandığının ortaya çıkması üzerine Osman Paksüt ile "ailece" görüştüğü Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan ile KOM Daire Başkanı Ahmet Pek arasında ilginç telefon trafiği yaşandı. Ahmet Pek, "Sayın Başkan nahoş bir olay yaşanmış. Bizim ekip özel bir çalışma için oradaydı. Sizi ya da eşinizi takip etmiyoruz" açıklamasına ikna olan Paksüt "Kusura bakmayın sizin işinizi de bozduk" dedi.

BUGÜN



Bu haber 419 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,939 µs