En Sıcak Konular

Çinliler felaketin nedenini arıyor!

17 Mayıs 2008 09:25 tsi
Çinliler felaketin nedenini arıyor! "Depremin nedeni Fare Yılı mı?" Çürük yapılan binalara bakmayan Çinliler, binlerce insanın hayatına mal olan depremden sonra günlerdir bu sorunun cevabını arıyor.

Mianzhu kentindeki Hagwang meydanında bulunan bu saat kulesinin saati, 50 bin kadar Çinli'nin yaşamına mal olduğu tahmin edilen deprem felaketinin yaşandığı saatte durdu.

"Depremin nedeni Fare Yılı mı?" Çinliler, binlerce insanın hayatına mal olan 7.9 büyüklüğündeki depremden sonra günlerdir bu sorunun cevabını arıyor. Halk, Çin'in bu yılın ilk dört ayında maruz kaldığı Tibet gösterileri, olimpiyat protestoları ve son olarak deprem felaketini Fare Yılı'nın neden olduğu olumsuzluğa bağlıyor. Ülkenin tanınmış hayvan astrologlarından Raymond Lo, Çin'in 2008'de maruz kaldığı Tibet gösterileri, olimpiyat protestoları ve son olarak deprem felaketini, Çin'in kendi özel takvimindeki 'Fare Yılı'nın yarattığı şansızlığa bağladı.

AT VE FARENİN ÇATIŞMASI
Feng Sui ustalarından Lo, telefonla İngiliz Herald Tribune gazetesine yaptığı açıklamada, "Son 4 ayda yaşanan problemlerin ardında Devlet Başkanı Hu Cintao ile Başbakan Wen Ciabao'nun doğum tarihlerinin olabileceği konuşuluyor" dedi. Ünlü astrolog, iki yöneticinin de 1942'de ve 'At Yılı'nda doğduklarını hatırlatarak, "Hayvan astrolojisine göre at ve farenin sürekli çatışma halinde olduğunu" söyledi.

UĞURLU RAKAM SEKİZ...
Fare Yılı'nın simgelerinin toprak ve su olduğunun altını da çizen astrolog, "Toprak ve suyun dengesiz ilişkisi ülkede başka felaketlere de yol açabilir" uyarısında bulundu, Olimpiyatlar için ise herhangi bir aksilik beklemediğini söyleyen Lo, "Çin'de 8 rakamının uğurlu olduğuna dair genel bir inanış söz konusu. Bu nedenle olimpiyat oyunlarının 08-08-2008 tarihinde başlaması kararı alınmıştı" diye konuştu.

96 SAAT SONRA MUCİZE
Bu arada depremin üzerinden geçen 5 günde ölü sayısı 26 bini geçti. Sayının yüzbini geçmesinden endişe ediliyor. Enkaz altındaki 100 bine yakın insandan ümit kesildi. Kurtarma ekiplerinin çalışmalarına devam etmesine karşın her geçen saat, enkaz altından çıkan canlı kişi sayısı da düşüyor. Hastanelerdeki 70 bine yakın yaralıdan 14 bininin durumu ise ağır. Ancak yine de tek tük mucize haberleri de gelmiyor değil. Önceki gün 11 yaşındaki bir kız yıkılan okul binasının altından 68 saat sonra kurtarılmıştı. Dün de depremden 96 saat sonra Beiçuan'da bir hemşire enkazdan sağ çıkarıldı.

Sabah
 



Bu haber 411 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,010 µs