En Sıcak Konular

16 yıl sonra kardeşiyle aynı yerde şehit düştü

17 Mayıs 2008 08:57 tsi
Terör örgütünün döşediği mayınlar, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 1 askerin şehit düşmesine yol açtı. Vatan uğrunda can veren Çavuş Ömer Çınar'ın üvey kardeşi Mücahit Okur'un da 16 yıl önce aynı ilçede şehit olduğu öğrenildi.

Bu acı tesadüf Tokat'ın Turhal ilçesini yasa boğdu. Vatandaşlar ve mülkî idare amirleri, aileyi ziyaret ederek taziyede bulundu. 2 gün önce oğluyla telefonla görüştüğü belirten acılı anne, emniyet müdürünün boynuna sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin babası ise oğluyla yaptıkları son görüşmeyi anlattı: "Annesine, 'Operasyondayım ama nerede olduğumu bilmiyorum.' demiş. 2 gün sonra maalesef ölüm haberi geldi. Bir Mücahit gider, bin Mücahit gelir. Bir Ömer gider, bin Ömer gelir."

Hakkari'nin Çukurca ilçesi kırsalında PKK terör örgütünün daha önce araziye döşediği mayının askerlerin geçişi sırasında patlamasıyla 1 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı. Şehit düşen Ömer Çınar'ın üvey kardeşinin de 16 yıl önce aynı ilçede şehit olduğu öğrenildi. Çukurca ilçesine bağlı Kavuşak köyü yakınlarında, terör örgütü PKK üyeleri tarafından araziye döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan askerin, Üzümlü Karakolu'nda vatani görevini yapan Jandarma Komando Çavuş Ömer Çınar (21) olduğu belirtildi. Ailesinin Gebze'de yaşadığı öğrenilen Ömer Çınar'ın şehit düştüğü haberi, memleketi Tokat'ın Turhal ilçesinde büyük üzüntüyle karşılandı. Anne Döne Okur'un ikinci eşi İbrahim Okur'un oğlu olan Mücahit Okur'un da 26 Mayıs 1992 tarihinde Çukurca'da şehit düştüğü öğrenildi. Turhal Kaymakamı Saadettin Yücel, Belediye Başkanı Ali Gözen, Garnizon Komutanı Taner Tengiz, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Hüseyin Bahar, acılı aileyi Boyacılar Mahallesi Yeni Celal Caddesi'ndeki evinde ziyaret ederek taziyede bulundu. Askerliğinin bitmesine 6 ay kaldığı öğrenilen Çınar'ın yakınları sinir krizi geçirdi. Operasyondayken 2 gün önce oğluyla telefonla görüştüğü öğrenilen anne Döne Okur, daha önceden de tanıdığı İlçe Emniyet Müdürü Hasan Hüseyin Bahar'ın boynuna sarılarak gözyaşı döktü.

Acılı baba İbrahim Okur, "2 gün önce annesiyle konuştu. Annesine, 'Operasyondayım, ama nerede olduğumu bilmiyorum. Bölüğe dönünce seni ararım.' demiş. 2 gün sonra maalesef bu haberi geldi. Bir Mücahit gider, bin Mücahit gelir. Bir Ömer gider, bin Ömer gelir." dedi. Okur, şehit Ömer Çınar'ın yaklaşık bir ay önce 100'e yakın askerlik fotoğrafını postaya verdiğini söylediğini, ancak bu fotoğrafların henüz kendilerine ulaşmadığını belirtti.

Şehidin kardeşleri Arzu Yiğit, Murat Çınar, Satılmış Çınar ve Nigar Yörür, büyük üzüntü yaşarken şehit Çınar'ın yakınlarına sağlık görevlileri müdahale etti. Üvey kardeşi gibi şehit olan Ömer Çınar'ın cenazesinin Tokat'ın Turhal ilçesinde bugün toprağa verileceği öğrenildi.

Teröristlerin yaktığı okul, 15 yıldır açılamadı

PKK'lılar tarafından 1993 yılında 33 kişinin katledildiği Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde, teröristlerce yakıldığı için kapanan okul, 15 yıldır açılamadı. Saldırıda yakınlarını kaybeden ve evsiz kalan Başbağlar köyündeki çok sayıda vatandaş da İstanbul başta olmak üzere çeşitli illere göç etti. Devlet, Başbağlar'da yaptırdığı 66 evi, 1998 ve 1999 yıllarında vatandaşlara teslim etti. Ancak göç ettikleri yerde saldırının üzerinden geçen 5-6 yılda düzenlerini kuran ve okul olmadığından köye dönmek istemeyen birçok aile, sadece yaz aylarını Başbağlar köyünde geçirmeye başladı.

Köy muhtarı Ali Akarpınar, saldırıda köydeki 70 ev ile okul binası ve caminin bombalanıp, kundaklandığını anlattı. Akpınar, "1961'de köy halkının topladığı parayla yaptırdığımız okul, teröristlerce yakıldı. Yakılan evlerimizin yerine yenileri ise saldırıdan 5-6 yıl sonra inşa edilerek bizlere teslim edildi. Okul binası ise hâlâ yaptırılamadı. Köyümüz 10 haneye düştü. Eğer okulumuz yapılırsa yaz aylarını köyümüzde geçiren yaklaşık 120 haneden bazıları kış aylarını da burada geçirecektir." şeklinde konuştu. Valilik başta olmak üzere birçok kuruma köye okul yapılması için defalarca başvurduğunu ifade eden Akarpınar, "Bize taşımalı sistemle eğitim önerildi. Ancak taşımalı sistem buraya uygun değil. Çünkü daha bu sene kış ayında köy yolumuz 18 gün kapalı kaldı.'' dedi.

Saldırının ardından İstanbul'a göç eden Mustafa Çelik ise arıcılıkla geçimini sağladığını belirterek, köyde okul olmadığı için eşi ile 5 çocuğunun İstanbul'da kaldığını söyledi.

Ajanslar
 



Bu haber 506 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,842 µs