En Sıcak Konular

Clinton: McCain'e oy vermek korkunç olur

16 Mayıs 2008 23:49 tsi
Amerika'da West Virginia zaferiyle moral bulan Hillary Clinton, süper delegelerden istediği desteği henüz bulamamış olmasının, kazanacağına olan inancını değiştirmediğini söyledi.

CNN televizyonuna konuşan Clinton, artık gitmesi gerektiği yönünde görüşler bulunduğunu belirten Wolf Blitzer'e, "Bir yere gitmiyorum. Kentucky ve Oregon ve Montana ve South Dakota ve Puerto Rico'dan başka" diye karşılık verdi.  
 
Kendisine oy verenler içinde, Obama'nın adaylığı kazanması halinde McCain'e oy vereceklerini belirten önemli bir kesim olduğunu hatırlatılması üzerine ise, "Eğer Senatör Obama adayımız olursa, Obama yerine McCain'e oy verilmesi korkunç bir hata olur. Bana oy verenlerle Obama'ya oy verenler arasındaki ortak zemin, McCain'e oy verenlerle sahip oldukları ortak zeminle kıyaslanamayacak oranda büyük" diye konuştu.

Röportajda, Hillary Clinton'ın, bir hafta öncesine kadar rakibine yönelik oldukça sert yaklaşımını terk etmesi dikkat çekti. Obama hakkında dikkatli ve saygılı bir dil kullanan Clinton, eleştirilerinde Obama'yı yıpratmamaya özen gösterdi. Cumhuriyetçi Parti Ulusla Komite Sözcüsü Alex Conant, önceki günkü açıklamasında, "Senatör Clinton'ın ve taraftarlarının bile Obama'nın ehliyeti konusunda şüpheleri var" demişti. Parti içinde de birçok tarafsız isim de, Clinton'a, "sonuna kadar devam" stratejisine saygı ile birlikte "Partinin muhtemel adayını yıpratmaması" çağrısı yapmışlardı.

Clinton, Obama ile farklı sosyal gruplardan destek almalarının, "ırkçı bölünme" şeklinde yansıtılmasından duyduğu rahatsızlığı da ifade ederek, "Beyaz Amerikalılar beni destekliyor" şeklindeki sözlerinin bağlamından koparılarak bu amaçla kullanılmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. New York Senatörü Hillary Clinton, en büyük destekçilerinden biri olan Harlem milletvekili Charlie Rangel'ın, "Eğer bunu kastetseydi, hayatının en aptalca sözü olurdu" şeklindeki çıkışına da, "Doğru diyor" şeklinde katıldığını belirtti. Obama'dan daha geniş bir yelpazenin desteğine sahip olduğunu kaydeden Clinton, "McCain'i yenme konusunda en güçlü aday benim. Açık olduğu üzere hala kazanacağıma inanıyorum. Ama aday kim olursa olsun bütün kalbimle partimizin Kasım ayında kazanması için çalışacağım" şeklinde konuştu.

"OBAMA'YA HAMAS ELEŞTİRİLERİ CİDDİYE ALMAYI HAKETMİYOR"

CNN'deki programda Wolf Blitzer Clinton'a John McCain'in, "Hamas Obama'nın kazanmasını istiyor. Eğer Hamas bunu istiyorsa Amerikan halkı buna göre düşünmeli" şeklindeki sözlerini de sordu. Bunun oldukça mübalağalı ve zorlama bir politik yorum olduğunu söyleyen Clinton, "Kimsenin bunu ciddiye almayacağını düşünüyorum" dedi. "Blitzer'in "Senatör Obama'nın İsrail'in güçlü destekçisi olacağına inanıyor musunuz?" sorusuna ise Clinton, "Evet hiç şüphem yok. Bu, ABD'nin 60 yıllık devlet politikasıdır" şeklinde karşılık verdi.

zaman



Bu haber 565 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,426 µs