En Sıcak Konular

Boluspor finalde!

16 Mayıs 2008 21:39 tsi
Bank Asya 1. Lig'de play-off yarı final maçında Sakaryaspor'u penaltılar sonucu 5-3 yenerek finale yükselen Boluspor'da, maçtan sonra büyük sevinç yaşandı.

Boluspor'da son penaltıyı kullanan Cem'in, atışı gole çevirmesiyle birlikte taraftarlarının bulunduğu kapalı tribüne doğru koşan Bolusporlu futbolcular, final sevincini hep birlikte yaşadı.

Sakaryasporlu futbolcular ve taraftarlar ise maç sonunda büyük üzüntü yaşarken, bazı taraftarların koltukları sahaya doğru attığı görüldü.


2 GOL ATAN FERDİ, ÖNEMLİ POZİSYONLARI DEĞERLENDİREMEDİ
Karşılaşmanın ilk yarısını Ferdi'nin 37 ve 45. dakikalarda attığı 2 golle 2-0 önde kapatan Sakaryaspor, ikinci yarıda 59. dakikada İbrahim Parlayan ve 86. dakikada Cem'in gollerine engel olamayınca, 90 dakika 2-2 berabere tamamlandı ve maç uzatmaya gitti.

Sakaryaspor'un iki golünü atan Ferdi, ikinci yarıda 3 önemli gol pozisyonundan yararlanamadı. Takımının 4. penaltı atışını kullanan Ferdi, topu auta atınca, Boluspor Cem ile penaltı atışını gole çevirerek, finale yükseldi.

Boluspor'da 85. dakikada Erhan'ın yerine oyuna giren Cem, 1 dakika sonra takımının beraberlik golünü atarak, maçın uzatmaya gitmesini sağladı. Cem, Boluspor'un son penaltı atışını da gole çevirerek, takımının finale çıkmasında büyük rol oynadı.

Sakaryasporlu taraftarlar, Boluspor'un ikinci golünden sonra bir süre küfürlü tezahürat yaptı.

Karşılaşmanın 41. dakikasında başına darbe alan Bolusporlu Görkem, bir süre tedavi oldu. Başına sargı yapılan futbolcu, daha sonra maça devam etti.

Maçın ardından, önce Boluspor taraftarları stattan ayrılırken, Sakaryaspor taraftarları bir süre bekletildikten sonra stadı boşalttı.

Boluspor, 18 Mayıs Pazar günü saat 20.30'da, BJK İnönü Stadı'ndaki finalde Diyarbakırspor-Eskişehirspor maçının galibiyle oynayacak.

MAÇTAN DAKİKALAR
15. dakikada Boluspor'un kullandığı köşe atışında arka direkte İbrahim Parlayan çok iyi yükseldi, kafa vuruşunda top az farkla yandan auta gitti.

37. dakikada Sakaryaspor 1-0 öne geçti. Erman'ın pasında ceza sahası ön yayı üzerinde buluşan Ferdi rakiplerini birer birer çalımyarak vurduğu topta meşin yuvarlar kalecinin uzanamayacağı köşeye giderek ağlarla buluştu. 1-0.

45. dakikada Burak'ın ara pasında ceza sahası ön yayı üzerinde topla buluşan Ferdi çok iyi vurdu meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 2-0.

59. dakikada Boluspor İbrahim Parlayan ile farkı bire indirdi. Sol kanattan ceza sahasına giren Ömer Ateş'in ortasına İbrahim Parlayan kafayla vurdu, meşin yuvarlak kalecinin yanından ağlarla buluştu. 2-1.

71. dakikada Taner sol kanattan hızla ceza sahasına girdi, uygun pozisyondaki Ferdi'ye verdiği pasta bu futbolcunun vuruşunda meşin yuvarlak kale direği dibine çarparak geri döndü.

78. dakikada Taner'in pasıyla topla buluşan Ferdi'nin vuruşunda kaleciyide geçip kaleye giden topa son anda Görkem müdahale etti.

86. dakikada Sakaryaspor defansının uzaklaştıramadığı topu sağ kanatta İbrahim Yavuz kaptı, bu futbolcunun ceza sahasına ortaladığı topa oyuna yeni giren Cem kafayla vurdu, meşin yuvarlak kalecinin yanından ağlarla buluştu. 2-2.

89. dakikada orta sahada rakibinden topu kapan Ferdi süratle ceza sahasına girdi, kaleci ile karşı karşıya kalan bu futbolcunun müsait durumdaki vuruşunda kaleci Ziya topun sahibi oldu.

Karşılaşmanın ilerleyen bölümlerinde başka gol olmayınca mücadele 2-2 biterek uzatmalara gitti. Uzatma dakikalarında da taraflar eşitliği bozamayınca penaltı atışları yapıldı.

PENALTI ATIŞLARI
- Bolusporlu futbolcu Ömer Ateş'in vuruşunda top ağlarla buluştu 0-1.

- Sakaryasporlu futbolcu Murat'ın kullandığı atışta top üstten farklı şekilde auta gitti.

- Bolusporlu Mehmet Ayaz'ın vuruşunda top yandan auta gitti.

- Sakaryasporlu futbolcu Yasin'in vuruşunda kaleci Ziya topun sahibi oldu.

- Bolusporlu futbolcu Murat'ın vuruşunda top yandan auta çıktı.

- Sakaryasporlu futbolcu Onur'un vuruşunda top ağlarla buluştu 1-1.

- Bolusporlu futbolcu Sertan skoru 1-2 yaptı.

- Sakaryasporlu Ferdi'nin vuruşunda top yandan auta gitti.

- Bolusporlu futbolcu Cem'in vuruşunda top ağlarla buluştu 1-3.

Penaltı atışları sonucu rakibini 5-3 yenen Boluspor finale yükseldi.

star



Bu haber 539 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,687 µs