En Sıcak Konular

DTP'li başkandan valiye 'Militan' benzetmesi!

16 Mayıs 2008 21:09 tsi
DTP'li Belediye başkanı Hüseyin Kalkan Batman Valisi Dr.Recep Kızılcık’ın AK Partinin bir militanı gibi çalıştığını ileri sürerek yaptığımız çalışmalar engel olduğun söyledi.

BATMAN Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan makamında düzenlediği basın toplantısında Belediye tarafından Ziyagökalp mahallesinde inşaatına başlanan Düğün ve konferans salonunun Valilik tarafından gönderilen polis ekiplerinin inşaat alanına gelmeleri ve inşaatın durdurulmasına yönelik yapılan girişimin yapılan hizmetleri sekteye uğramak olduğun savundu. Başkan Kalkan valinin AK parti İl başkanının ötesinde AK partini bir militanı olarak görev yaptığını belirtti.

Batman valisinin çalışmalarının Belediye hizmetlerin engellemeye yönelik olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan açıklamasına şöyle devam etti. Vali tüm hizmetlerimizi rahatlıkla engellemeye çalışıyor, bu tutumdan vazgeçilmelidir.

Dün meteoroloji sahasındaki inşaatın durdurulması anında belediye hizmet binasının etrafı 3 tane özel harekat araçlarıyla çevrilmesiyle bize gözdağımı verilmek istendi bilemiyorum ama bunu kendilerine sormak gerekiyor. Bizler Batmanda kurumlar arası hiçbir tartışmaya ve çatışmaya girmedik bu güne kadar Batman’a gelmesi gereken hizmet için hiçbir kurumla diyalogdan kaçınmadık ve her türlü fedakârlığı da ortaya koyduk. Asfalttan tutun bu gün karayollarında yaptığımız ve karayollarının hizmet alanına giren ağaçlandırmasından tutun sulamasına kadar, hata arsa takasına kadar her türlü fedakârlığı yaptık. ve yapmaya devam edeceğiz”diyen Batman Belediye başkanı Kalkan,17 şubat tarihinde meydana gelen olaylarda DTP Milletvekili Bengi Yıldız’la beraber Gülistan caddesinde çıkan olayları yatıştırmak amacıyla gittiklerinde çevik kuvvet tarafından tartaklanma olayının da karartıldığını belirterek, olay günlerinde savcılığa başvurduğumuzda Vali ve Emniyet müdürünün Gülistan caddesindeki mevcut Mobese kameralarının bozuk olduğunu ve Polis tarafından tartaklanma olayında delil olmadığını ortaya koyduklarını söyleydi.

Başkan Kalkan, Batman Valisi Dr.Recep Kızılcık İmzalı bir soruşturma belgesinin geldiğini ve bu belgede olay günü Gülistan Caddesinde bulunan Mobese görüntülerinin incelendiğini ve tartaklama olayında adı geçen polis memurları hakkında soruşturma izni verilmemesine karar verildi. İçerikli belgenin kendisine ulaşmasından sonra şok olduğunu belirten Başkan Kalkan, Eğer kendilerinde görüntü varsa biz bunu kamuoyuna açıklamasını da bekliyoruz” dedi.
 
haber7

 



Bu haber 530 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,085 µs