haciz yalanı!.. | " /> haciz yalanı!.. | "/>

En Sıcak Konular

Tuncay Özkan'ın haciz yalanı!..

16 Mayıs 2008 19:04 tsi
Tuncay Özkan'ın haciz yalanı!..
Tuncay Özkan'ın Kanaltürk'ü 'haciz nedeniyle satmak zorunda' olduğunu söylemesinin yalan olduğu ortaya çıktı. İşte nedeni...

Tuncay Özkan, Kanaltürk'ün izleyici kitlesinin sadece hayallerini yıkmakla kalmadı, gözlerinin içine baka baka yalan söylediği ortaya çıktı.

Çünkü; kanalın haczedilmesi imkansız.

İşte nedeni:

Kanaltürk'ün satışı üzerine yaşanan tartışmalar devam ediyor. Tuncay Özkan, kanalı satmasınin nedeni olarak, borçları sebebiyle haciz edileceğini gerekçe göstermiş ve televizyonu hacizden kurtardığını iddia etmişti. Katıldığı son programda gözyaşları arasında elindeki belgeleri objektife gösteren Özkan, son çare olarak kanalı satmak zorunda kaldığını ileri sürüp, pek çok kişiyi hakaretler ederek suçlamıştı. Ancak, Ticaret kanunundan biraz anlayanlar, Özkan'ın söylediklerinin gerçeği yansıtmadığını hemen anladı. Çünkü; bir televizyon kanalının teknik cihazlarının haczedilmesi imkansız.

HACİZ YALANI

Bunun iki önemli sebebi var; Televizyondaki ekipmanlar Kanundaki “Mütemim Cüz” tanımlamasına karşılık geldiğinden haczedilmez. Yani borçlunun üretim yapmasını engelleyecek cihazlar alınmaz, alınırsa üretim yapıp borcunu ödeyemez. Ticaret, icra, iflas kanunlarına biraz vakıf olanların bildiği en temel kavramlardan biridir bu.

CİHAZLAR LEASİNGLİ YANİ HACZEDİLEMEZ

Kanaltürk için haczedilme durumu durum sadece bu uygumla sebebiyle ortadan kalkmıyor. Haczin önündeki ikinci önemli engel ise leasing uygulaması. Çünkü söz konusu kuruluşun bütün teknik ekipmanı leasing yöntemiyle alınmış. 48 aylık süreyle 4 trilyon üzerinden Koç Leasingten yapılan işlem sebebiyle haciz işlemi imkânsız hale geliyor. Dolayısıyla; Özkan, herkesin gözünün içine baka baka arka planı olmayan haciz bahanesi kullanarak birlikte hareket ettiği kitlenin tepkisini önlemeye çalıştı.

Peki, ama küçük bir araştırmayla ortaya çıkan bu gerçekten sonra Özkan'a bel bağlayanların tepkisi ne olacak?

Özkan'a 1 milyon'dan çok fazlası kalıyor…
Tuncay Özkan, 3 milyon Euro teknik yatırımla cebinden tek kuruş harcamadan kurduğu ve CHP'den 5 milyon dolar destekle büyüttüğü kanalı 25 artı 5 milyon dolara Akın İpek'e sattı; “cebimde sadece 1 milyon dolar kaldı” dedi. Ancak bu da gerçeği yansıtmıyor. Çünkü; Kanaltürk'ün borç toplamı 17 milyon dolar civarı yani eğer kanalın ulusal lisansı danıştayda iptal edilmezse Özkan'ın cebine 13 milyon dolar iptal edilirse 8 milyon dolarak kalacak. Yani Özkan'ın kendisinin de söylediği gibi artık çok parası var.

Özkan'ın yeni bahaneleri yolda…

Matruşka bebekleri gibi bahane üstüne bahane üreten Özkan'ın şatışa yönelik tepkileri izole etmek için “Fethullahcıların parasıyla davama hizmet edeceğim” bahanesini dillendirmeye hazırlandığı da onu yakından tanıyanların aralarında konuştuğu bir kulis bilgisi. Yani Özkan'da satış gibi bahane de çok.
Ve küçük bir espiri notu: Özkan'ın bahanesi çok tabiî yersen…

postmedya




Bu haber 1,240 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,808 µs