En Sıcak Konular

McDonald's bombacılarına müebbet istemi

16 Mayıs 2008 18:16 tsi
İstanbul Kadıköy'deki McDonald's restoranı önüne bomba koydukları iddia edilen iki kişi hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Beşiktaş'taki İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, 4 Nisan 2008'de Kadıköy Kozyatağı'nda bir restoranın bahçesine bomba konulması olayına ilişkin, sahte kimlikle yakalanarak tutuklanan terör örgütü DHKP/C mensubu olduğu belirtilen Tekin Tangün ile Aysun Akdağ hakkındaki soruşturmayı tamamladı.
 
Cumhuriyet Savcısı Hikmet Usta tarafından hazırlanan iddianamede, Tangün ile Akdağ'ın, TCK'nın 302/1'inci maddesi uyarınca, "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması istendi.
 
İddianamede, ayrıca sanıkların, "terör örgütü üyesi olmak", "patlayıcı madde bulundurmak", "genel güvenliği kasten tehlikeye sokmak" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarından 13 yıl ile 31 yıl arasında hapis cezasına çarptırılmaları talep edildi.
 
Sanıkların yargılanmasına, önümüzdeki günlerde Beşiktaş'taki 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.
 
Olayın geçmişi
 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlükleri'nce terör örgütü DHKP/C'ye yönelik 6-7 Nisan 2008'de düzenlenen operasyonda, sansasyonel nitelikte silahlı, bombalı saldırı eylemi hazırlığı içerisinde oldukları, örgütsel faaliyetlerinden dolayı arandıkları ve söz konusu örgütün askeri kanadında yer aldıkları belirtilen Tekin Tangün ile Aysun Akdağ, sahte kimliklerle yakalanmıştı.
 
Operasyonda, bu kişilere ait spor çanta içerisine saklanan zaman ayarlı, basınç etkili, parça tesirli, metal borulara bağlı çalışan ve patlamaya hazır boru tipi bomba ile düzenekleri ele geçirilmişti.
 
Bu kişilerin, 4 Nisan 2008'de Kadıköy'deki McDonald's restoranının bahçesinde bulunan ve patlamadan imha edilen uzaktan kumandalı bomba konulması olayına karıştıkları da belirtilmişti.

cnnturk.com



Bu haber 534 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,611 µs