En Sıcak Konular

Komisyon üyeleri Tuzla'da inceleme yaptı

16 Mayıs 2008 18:15 tsi
Gemi inşa sanayisi ve sorunları ile ilgili TBMM Araştırma Komisyonu Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Domaç ile komisyon üyesi 15 milletvekili, Tuzla'daki tersanelerde incelemelerde bulundu.

Gemi inşa sanayisindeki iş güvenliği ve çalışma şartları sorunlarının araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan komisyonun üyeleri, sabah saatlerinde Tuzla Tersaneler Bölgesi'ne geldi.
 
AK Parti, CHP, MHP ve DTP milletvekillerinden oluşan heyetin üyeleri, yetkililer ve işçilerle görüşerek bilgi aldı, işçilerin yemekhaneleri ve tersanelerin diğer bölümlerini gezerek not tuttu.
 
İncelemeye ilişkin bir açıklama yapan Komisyon Başkanı Domaç, son 9 ay içerisinde 21 işçinin iş kazası sonucu hayatını kaybettiğini hatırlatarak, tersanelerde hiç ölüm olayı olmamasını istediklerini söyledi.
 
Domaç, "(Bu ölümlerin olmaması için ne gibi çalışmalar yapılması, ne gibi önlemler alınması gerekiyor?) onu araştırıyoruz. Tersanelerde işçilerin düzgün ve iyi koşullarda çalıştırılması gerekir" diye konuştu.
 
Komisyon üyesi CHP İstanbul Milletvekili Bayram Meral ise, "Tersanelerde iş güvenliği yok. Çok sayıda taşeron firma, eğitimsiz işçi çalıştırıyor. Buralarda, hayatında deniz görmemiş, Anadolu'dan gelen eğitimsiz işçiler çalıştırılıyor. Bu işçilerin eğitilmesi gerek" dedi.
 
Komisyon üyesi CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk'de işverenin işgüvenliğini sağlaması, işçinin de alınan önlemlere uyması gerektiğini belirterek, sendikaların da özgürce örgütlenebilme yolunun açılması gerektiğini bildirdi.
 
Komisyon üyelerinin, incelemede bulundukları TURKTER tersanesinden çıkışında, ellerinde "Artık ölmek istemiyoruz" yazılı dövizler bulunan 7 kişilik bir grup, "Patronlar sarayda, işçiler mezarda" şeklinde slogan atarak, protesto gösterisi yaptı.
 
Komisyon üyelerinin başka bir tersaneye geçmelerinin ardından protestocular dağıldı.

cnnturk.com



Bu haber 625 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,010 µs