En Sıcak Konular

Yanan bebeği kabul etmeyen hastanelere ceza

16 Mayıs 2008 18:14 tsi
İstanbul Bağcılar'daki evlerinde üzerine çay döküldüğü için vücudunda yanıklar oluşan Sıla Temur adlı bebeği tedavisi için kabul etmeyen hastanelere kapatma cezası geldi.

Sağlık Bakanlığı, "Özel Halkalı Sağlık Hizmetleri İstanbul Hospital Hastanesi'nin hasta kabul bölümünün 3 gün, Özel TEM Hastanesi'nin hasta kabul bölümünün de 5 gün süre ile kapatıldığını" bildirdi.
 
Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Kaynar su dökülmesi sonucu yanan Sıla Temur isimli bebeğin 6 hastane gezmesine rağmen yoğun bakım yatağı olmadığı gerekçesiyle hastaneye kabul edilmediği, en son getirildiği bir özel hastanede ise hastane ücreti pazarlığı yapıldığı" konusunda Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın talimatı ile bir soruşturma başlatıldığı hatırlatıldı.
 
Yapılan ilk soruşturmada, Özel Halkalı Sağlık Hizmetleri İstanbul Hospital ile Özel TEM Hastanelerinin sağlık mevzuatına aykırı hasta kabul ve tedavi işlemi yaptığı belirlendiğinden hastanelerin hasta kabul hizmetlerinin engellenmesi gerektiği sonucuna varıldığı ifade edildi.
 
Doktora "görevden uzaklaştırma" cezası
 
Açıklamada ayrıca, Kocaeli'nde kaynar su dökülmesi sonucu vücudu yanan bebek Rabia Karagöz'ün götürüldüğü 6 hastaneye kabul edilmemesi sonucunda mağdur edildiği konusunda Bakanlık tarafından başlatılan soruşturmanın da devam ettiği belirtildi.
 
Bakanlık açıklamasında, "Hastanın ilk getirildiği Gebze (Darıca) Devlet Hastanesi'nde gerekli ilk müdahale yapıldıktan sonra hastanın yoğun bakım yatağı bulunan bir hastaneye sevkinde gerekli koordinasyonu yapmayarak olumsuzlukların yaşanmasına neden olan Gebze (Darıca) Devlet Hastanesi Nöbetçi Uzman Hekimi, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 137'nci maddesi gereğince görevinden uzaklaştırılmıştır. Bakanlığımızın bu konularla ilgili hassasiyeti aynı şekilde devam edecektir" denildi.

cnnturk.com



Bu haber 560 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,550 µs