En Sıcak Konular

Kurtlar Vadisi'nin yönetmeninden tartışma yaratacak açıklamalar

16 Mayıs 2008 13:21 tsi
Kurtlar Vadisi'nin yönetmeninden tartışma yaratacak açıklamalar Kurtlar Vadisi, Pars Narkoterör dizilerinin yönetmeni Osman Sınav, memleketi Burdur'da çok tartışılacak iddialarda bulundu.

Kurtlar Vadisi, Pars Narkoterör dizilerinin yönetmeni Osman Sınav, dünyada uyuşturucunun 500 milyar dolar cirosu olduğunu, bunun 125 milyar dolarının güzergahının Türkiye olduğunu ve PKK'nın da bundan yıllık 7 milyar dolar kazandığını iddia etti.

Yönetmen Sınav, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nin 2'nci Bahar Şenlikleri'nde "Medyanın Uyuşturucu Konusunda Gençler üzerindeki Etkileri" konulu konferansta öğrenciler ile buluşarak ilginç iddialarda bulundu. Aynı zamanda memleketi olan Burdur'da büyük ilgi gören Sınav'ı konuştuğu konferansa öğrencilerin yanı sıra Rektör Prof.Dr. Gökay Yıldız ile akademisyenler de dinledi.

-"PETROLDEN DAHA KAZANÇLI"-

Sınav, konuşmasında dünyada petrolden bile daha çok kazandıran tek şeyin uyuşturucu olduğunu belirterek, "Dünyada uyuşturucunun yıllık cirosu 500 milyar dolar. Bunun yaklaşık dörtte birinin geçiş güzergahı ise Türkiye. Yani 125 milyar doları Türkiye'den geçiyor. Bunun da çok büyük kısmını Türkiye'nin yaklaşık 30 yıldır başına bela olan terör örgütü PKK kontrol ediyor, geçiş güzergahları sınırlar ve Avrupa'daki sokak satışları PKK'nın kontrolünde" dedi.

-"SAVAŞIN BİTMEMESİNİN NEDENİ RANT"-

PKK'nın kontrol ettiği uyuşturucunun 15 milyar dolar olduğunu ileri süren Sınav, uyuşturucu rantını paylaşanlar arasında dağıtım yapıldıktan sonra PKK'nın eline yıllık 7 milyar dolar geçtiğini iddia etti. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yıllık silah alım bütçesinin ise 3.5 milyar dolar olduğuna işaret eden Sınav şöyle konuştu:

"O örgüt isterse böyle bir durumdaki ülkeye bir yılda 100 milyar dolar harcatır. Aslında kültürel ve toplumsal hiçbir sorun yok Türkiye'de. Maliye Bakanlığı'nın verilerine bakıldığı zaman 80 yıllık tarihimizde en büyük yatırım bütçeleri Güneydoğu ve Doğu'ya sağlanmış. Ama oralara gidip bakıldığında dikili bir tek ağaç yok. Neden? Çünkü o bölgelerdeki siyasiler ve Ankara'daki bürokratlar rantı paylaştıkları için hiçbir şey yapılmamış. Kültürel konularda aslında kimsenin itirazı falan yok ama hala savaş sürüyor. Savaşın nedeni ise bu rant. Birçok tahmin bile edemeyeceğiniz kişiler de bu rantın içinde yer alıyor."

-"ILISU BARAJINA İNGİLİZ PARLAMANTERLER ENGELLEMEYE ÇALIŞIYOR"-

Dizi çekimleri için gittiği Batman'a valiyi ziyaret ettiğini anlatan Osman Sınav, Batman'a iki İngiliz parlamenterin geldiğini ve Vali'yi ziyaret ederek bu barajın yapılmasını istemediklerini söyledikleri aktardı. Sınav, İngiliz Parlamenterlerin Ortadoğu'ya verilecek suyun vanasının Türkiye'nin elinde olmasını istemediğini savunarak, "Yani Ortadoğu'daki savaşın bitmesini istemiyorlar, çünkü bu bölgedeki savaşın bitmesi hem uyuşturucu rantçılarının hem de Amerika'daki silah tüccarlarının işine gelmez. İşte GAP Projesi'nin de engellenmek istenmesinin nedeni budur" diye konuştu.

medyatava



Bu haber 621 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,424 µs