En Sıcak Konular

Kritik yemekte ne konuşuldu?

16 Mayıs 2008 12:50 tsi
Kritik yemekte ne konuşuldu? Başbakan Erdoğan, AK Parti milletvekilleri ile biraraya geldi. AK Parti Karabük Milletvekili Mustafa Ünal, "Parti kapatılacak. Anayasa değişikliği yapalım" dedi. Peki Başbakan Erdoğan, Ünal'ın bu teklifine ne karşılık verdi? İşte ayrıntılar...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti'nin kapatılacağına inanmadığını belirterek, “Bu iddianame ile parti kapatılmaz” dediği öne sürüldü. Başbakan Erdoğan, AK Parti miletvekilleri ile yaptığı istişare toplantılarının sonuncusunu dün sabah gerçekleştirdi. Erdoğan, toplantıda AK Parti milletvekillerinin kapatma davasına ilişkin görüşlerini aldı. Erdoğan'ın milletvekilleriyle kahvaltı toplantısında zengin kahvaltı menüsünde 'menemen'in de bulunması dikkat çekti.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ YOK

Toplantıda, AK Parti İstanbul Milletvekili Ayşenur Bahçekapılı,Anayasa değişikliğinin Anayasa Mahkemesi kararından sonra ele alınmasını gündeme getirdi. AK Parti Karabük Milletvekili Mustafa Ünal'ın ise “Ben hukukçu olarak söylüyorum partimizi kapatacaklar. Parti kapatıldıktan sonra Anayasa değişikliği yapmanın anlamı yok. Bu nedenle Anayasa değişikliği hemen yapılmalı” dediği öğrenildi. Bu sözler üzerine Başbakan Erdoğan'ın da “Ben partinin kapatılacağına inanmıyorum. Böyle bir iddianame ile parti kapatılamaz” dediği öğrenildi.

MAHKEME KARARINI GÖRELİM

Başbakan Erdoğan'ın, Anayasa değişikliği yapılmasına yönelik milletvekillerinden gelen taleplere karşı çıkarak “Anayasa değişikliği yapılması toplumda gerilime neden olabilir. Gündemimizde Anayasa değişikliği yok. Bu nedenle öncelikle mahkeme kararını görmemiz lazım” dediği öğrenildi.

BİR BİLDİĞİNİZ Mİ VAR?

Toplantıda AK Parti'li bir milletvekili “Partiyi kapatmayacaklar. Bence sadece Hazine yardımından kesme cezası verecekler” dediği öğrenildi. AK Parti Aksaray Milletvekili Ali Rıza Alaboyun ise “Sizi çok rahat görüyoruz. Kuliste konuştuğumuz bütün milletvekilleri partimizin kapatılacağını söylüyor. Sizin rahatlığınız bizi de rahatlatıyor” dedi.

AK Parti'li bir milletvekilinin “Sizin bir bildiğiniz mi var Sayın Başbakanım?” diye sorması üzerine Erdoğan'ın “Bildiğim birşey yok. Biraz önce konuşan arkadaşımız bile benden daha çok şey biliyor. Ama bana göre bu iddianame ile parti kapatılmaz”dediği öğrenildi.

Onlar da bizim insanımız

Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem, toplantıda ”Ben AK Parti'liyim. Gemiyi en son terkedecek insanım. Anayasa değişikliği yapılması gerilime neden olur. Bu işleri kırmadan dökmeden yapalım. Anayasa Mahkemesi üyeleri bizim insanımız. Onlar da istikrarı düşünerek karar verecektir” dediği öğrenildi.

Toplantıda İstanbul Milletvekili Ayşenur Bahçekapılı, “Ben AK Parti'ye ilk katılırken bazı şüphelerim vardı. Ancak girdikten sonra bütün şephelerim ortadan kalktı. AK Parti'nin laiklikle ilgili bir sorunu yok” dediği öğrenildi.

Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak ise “Partimizi kapatılırsa yeni parti bir gün içinde kurulur. Ama burada amaç Tayyip Erdoğan'ı yasaklı hale getirmektir. Vatandaş bundan endişe ediyor. Bu endişeleri ortadan kaldıracak adımlar atmalıyız” dediği öğrenildi.

Mardin Milletvekili Halit Demir ise, Kürt sorununun çözümü yönünde Kürtçe eğitime izin verilmesini gündeme getirirken Erdoğan”Kürtçe özel kurslara izin verdim. Ama kimse kurs açmıyor. Kürtçe eğitime izin veremeyiz. Böyle birşey bölünmeye neden olur” dediği öğrenildi.

Serap tedavi oluyor

Başbakan Erdoğan'ın, Adana ziyareti sırasında yardım sözü verdiği doğuştan kafatası büyümediği için kör olma tehlikesi bulunan ilköğretim okulu öğrencisi Serap Zengin'in tedavisine Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde başlandı.

Ayakkabı boyacılığı yaparak 3 çocuğunun nafakasını kazanan Şeracettin Zengin'in Başbakan Erdoğan'a, çocuklarından 14 yaşındaki Serap Zengin'in doğuştan kafatası büyümemesinden kaynaklanan görme, duyma ve burnunda sorunlar olduğunu, bu hastalık nedeniyle kızının bir gözünün tamamen göremediğini, diğer gözünün ise yüzde 70 görmediğini anlatması üzerine Erdoğan, dün Serap'ın tedavisinin yapılması için Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Alper Akınoğlu'nu arayarak talimat vermişti. Serap'ın tedavisine dün başlandığı kaydedildi.

Yeni Şafak



Bu haber 402 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,922 µs