En Sıcak Konular

Kıyamet kopmadı, mağaradan çıktılar

16 Mayıs 2008 11:52 tsi
Rusya'nın Penza bölgesinde kendilerini 7 aydır mağaraya hapseden 'Kıyamet Tarikatı'nın son 9 üyesinin de bugün sabah saatlerinde dışarı çıktığı bildirildi. 35 kişilik tarikatın 24 üyesi geçtiğimiz aylarda dışarı çıkmıştı.

Böylece geçen senenin Kasım ayında başlayan Kıyamet Tarikatı efsanesi sona erdi. Tarikatın mağaradaki 35 üyesinden birçoğu geçtiğimiz aylarda dışarı çıkmış ve sadece 9 kişi içeride kalmıştı. Bugün sabah saatlerinde son 9 kişinin de dışarı çıktığı bildirildi. Penza bölgesi yetkilisi Vladimir Provotorov, son 9 kişinin dışarı çıkmasına en büyük etkenin mağarada ölen iki üyeye ait cesedin kokması ve zehirli gazlar salması olduğunu belirtti. Provotorov, "Mağaradan gelen kötü kokuyu biz mağaraya açılan delikten alabiliyorduk. İçerideki tarikat üyesi Vasiliy Prokofyev ile konuştuğumuzda kokunun 5 ay önce mağarada ölen tarikat üyelerinin cesetlerinde geldiğini söyledi. Kurtarıcılar cesetleri dışarı çıkardıklarında geri kalan üyelere de mağarayı terk etmeleri teklif edildi. Onlar da kabul etti." dedi.

Kıyamet Tarikatı üyeleri, Kasım 2007'den beri mağarada bulunuyordu. Tarikat üyeleri, Mayıs 2008'de kıyametin kopacağını iddia ederek kendilerini kazdıkları mağaraya hapsetmişlerdi. Tarikat lideri Pyotr Kuznetsov ise dışarıda kalmış ve tutuklanmıştı. Yapılan muayene sonrası Kuznetsov'un akli dengesinin yerinde olmadığı ortaya çıkmıştı.
 
8sutun



Bu haber 513 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,947 µs