En Sıcak Konular

Kanaltürk gitti, CHP ile ortaklık bitti

16 Mayıs 2008 11:44 tsi
Destekçilerini hayal kırıklığına uğratan Tuncay Özkan ile CHP arasında satıştan sonra kavga başladı. Özkan’ın ‘sahip çıkmadılar’ sözüne kızan Baykal, ‘gereken desteği verdik’ dedi.

CHP’nin belgesel film karşılığı gerekçesiyle Kanaltürk’e aktardığı 4 milyon YTL dava konusu olurken, televizyonun satılması ortalığı karıştırdı. Taraflar da kayıp trilyonun hesabını vermek yerine birbirlerini suçlamaya başladı. Tuncay Özkan kendini savunurken, CHP’ye ağır eleştiriler yöneltti. Özkan, ‘Baykal’a o kadar iyilik yaptık ama o bizi aramadı, sosyal demokratlar bize sahip çıkmadı’ dedi. Özkan’ın bu sözleri CHP’de tepkiye neden oldu.

BELGESEL DEĞİL YARDIMMIŞ

BAYKAL’IN önceki gün Merkez Yönetim Kurulu toplantısında, Tuncay Özkan’ın ‘Baykal bana sahip çıkmadı’ iddiasının haksız olduğunu belirttiği öğrenildi. ‘Kimse kendi başarısızlığını CHP’ye fatura etmesin’ diyen Baykal’ın, ‘Beni aramadı diyor. CHP olarak böyle bir kanalın kurulmasından memnun olduk. Yaşamasını istedik. İş de yaptırdık ve parasını da ödedik. Özellikle kanalın hesapları acımasızca incelendiğinde parti olarak tepkimizi her zaman dile getirdik. Satış konusunda, bize haber vermediler’ dediği belirtildi. Ancak Baykal’ın ‘Kendi başarısızlığını CHP’ye fatura etmesin’ sözlerinin dün gazetelerde yer alması üzerine CHP yazılı bir açıklama yaptı ve Baykal’a ait olmadığını bildirdi.

TİMSAH GÖZYAŞLARI DÖKÜYOR

Genel Sayman Mustafa Özyürek ise Kanaltürk’ün satışının CHP’nin sorunu olmadığını söyleyerek ‘Belli bir hizmet yaptırmıştık bedeli ödendi faturalar alındı. Başka kanallara olduğu gibi bu kanalla hizmet sözleşmemiz vardı, gerekleri yerine getirildi hesap kapatıldı’ dedi. Bu arada CHP’liler de Özkan’a sert tepki gösterdi. Özkan’ın Atatürk ve laikliği kullanarak vatandaşları peşinden sürüklediğini sonra da yarı yolda bıraktığını savunan CHP’liler, ‘Özkan kanal kanal dolaşıp timsah gözyaşı döküyor. Paraya ihtiyacı yoktu. Çünkü üyelik ve SMS destek mesajlarından yeterince para kazandı’ yorumunu yaptılar.

BELGESELİ TRT’DEN AŞIRMIŞLAR

ÖZKAN ile CHP’liler arasında kavga sürerken, 4 trilyon meselesinde yeni bir gelişme oldu. Kanaltürk’ün CHP’ye hazırladığı belgeselde TRT arşivinin kullanıldığı iddia edilirken, TRT’de arşivin kullanıldığına dair bir kayıt bulunmadığı öne sürüldü. Arşivin izinsiz kullanıldığı tespit edilirse hem Kanaltürk’e, hem CHP’ye para cezası gündeme gelecek.

Yeni parti ve kanal kuruyor

KANALTÜRK’ÜN eski sahibi gazeteci Tuncay Özkan, parti kurma çalışmalarının bir ay içinde sona ereceğini belirtti ve ‘’Yeni bir TV kanalı kuruyorum’’ dedi. Özkan, Atatürkçü Düşünce Derneği Banaz Şubesinin davetlisi olarak geldiği Uşak’ta, konuşma yaptı. Kanaltürk’ü tamamen kendi parasıyla kurduğunu söyleyen Özkan ‘Satmadan önce büyük medya kuruluşlarına gidip, bedava onlara vermeyi teklif ettim ama kimse kabul etmedi. Anlı şanlı bir sürü iş adamı var, onlara (bedava vereyim) dedim, kimse almadı, yapacak başka bir şey de kalmadı’’ dedi. Parayı aldıktan sonra bütün borçlarını ödediğini vurgulayan Özkan, 1.5 milyon dolar parasının kaldığını belirtti. Özkan, yeni kanalla ilgili çalışmaların sürdüğünü, bir hafta içerisinde ekranda olacaklarını belirterek, ‘’Kanalın ismi belli, ancak patent kurumuna başvurduğumuz için bugün açıklayamıyorum. Yarın açıklayacağım’’ dedi. Bir ay içerisinde yeni bir parti kuracağını ve kapı kapı dolaşıp oy isteyeceğini ifade eden Özkan, yaptırdığı otobüsle 100 gün süreyle Edirne’den Hakkari’ye bütün il ve ilçeleri gezeceğini kaydetti.

Paralar Özkan’a cezalar Kamal’a

KANALTÜRK’Ü 30 milyon dolara Koza Grubu’na satarak ulusalcıları ‘şoka’ uğratan Tuncay Özkan’ın, kanalda bin YTL’ye çalışan bir programcı olarak gösterildiği ortaya çıktı. Özkan, şirket kayıtlarında hukuki bir sorumluluğu olmadığı için, şirket ortakları ile ilgili açılan ve açılacak davalardan etkilenmeyecek. Satışın Maliye Bakanlığı’nın daha önce belirlediği vergi usulsüzlükleri ile ilgili cezai sorumluluğu ortadan kaldırmayacağı ve kağıt üzerindeki ortakların yargılanacakları belirtiliyor. Özkan, kağıt üzerinde şirketin sahibi olarak yer almadığı için, açılan ve açılacak olan ceza davalarından etkilenmeyecek. Buna göre vergi cezalarının tamamı ödense bile, kanalın sahibi olarak görülen Kerimcan Kamal ve kanaldaki sorumlu kişiler hakkında ceza davası açılması günde-me gelecek.

Star gazetesi
 



Bu haber 571 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,261 µs