En Sıcak Konular

Osman Paksüt, takipçi polisin üstünü aramış

16 Mayıs 2008 11:00 tsi
Ankara’daki izleme skandalında Osman Paksüt’ün eşi Ferda Paksüt, ilginç bir açıklama yaptı ve “Kocam şüpheli aracın yanına gitti içinden inen kişinin üzerini aradı’’ dedi.

Ankara’daki izleme skandalının yankıları sürerken, Anayasa Mahkemesi Başkamvekili  Osman Paksüt’ün eşi Ferda Paksüt, ilginç bir açıklama yaptı. Bayan Paksüt, “Kocam şüpheli aracın yanına gitti, içinden inen kişinin üzerini aradı, polisin üzerinde silah yoktu ’’ dedi.

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt’ün, kendisinin takip ettiğinden ve dinlendiğinden şüphelendiği aracın polis otosu çıkması ile ilgili skandala tanık olan Ferda Paksüt dün gece Ankara’da ANAÇEV ve İnönü Vakfının ortaklaşa düzenlediği defileye katıldı. Defileden sonra verilen kokteylde yaşadıkları olayı anlatan Ferda Paksüt ilk kez bir ayrıntıya da değindi. Anayasa Mahkemesine ait lojmanlardan çıktıktan hemen sonra peşlerindeki siyah Doblo aracı fark ettiklerini belirten Paksüt kendisinin de makyaj yaparken dikiz aynasından bu aracı gördüğünü vurguladı.
Tenis Külübü önüne geldiklerinde aracın arkalarına parkettiğini söyleyen bayan Paksüt “Eşim aracın yanına gitti, oradaki trafik polisine de durumu söyledi. Araçtakiler tedirgindi. Birisi indi, eşimin arka bölümü açma isteğini reddetti. Eşim kendisini tanıttı ve o arabadan inen kişinin üzerini eliyle yokladı. Polis olduğu söylenen kişinin belinde silah yoktu’’ dedi.  Siyah Doblo aracın deşifre olmasının ardından karşı tarafa geçip Papermoon adlı restoran önüne parkettiği ve daha sonra da bölgeden ayrıldığı de bildirildi. Ferda Paksüt son 1.5-2 aydır doblo tipinde farklı plakalı araçların kendilerini takip ettiğinden şüphelendiklerini de söyledi.

PLAKA SAHTE

Osman Paksüt’ün ise bir süre önce kendilerini takip ettiğinden şüphelendiği araçlardan birinin ( 06 RBF ….) olan plakasını polise verdiği ve yapılan incelemede bu plakanın hurdaya çıkan ve trafikten düşülen bir araca ait olduğu belirlendi. Emniyet istihbarat birimleri, trafikte herhangi bir araçta olmayan bu tip plakaları kullanıyorlar ve sık sık da değiştiriyorlar.
Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Dairesi’ne ait olduğu belirlenen aracın bir uyuşturucu operasyonu için görev yaptığı öne sürülürken, Tenis Kulübü'nün hemen karşısında da Papermoon restoran bulunuyor. Kavaklıdere Tenis Kulübü, İran Caddesi üzerinde yer alıyor. Papermoon’un kafe bölümü İran Caddesi ile Tahran Caddesi’nin köşesindeki Beymen mağazasının alt katında, restoran bölümü de teras katında bulunuyor.

PEK’İN EKİBİ AMA, İHALE YILMAZ’A KALDI

Bu arada siyah Doblo marka aracın Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık Organize Suçlar Daire Başkanlığına ait olmasına rağmen olayla bizzat Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz ilgilenmek zorunda kaldı. Paksüt şüphesinin ardından Yılmaz’ı aradığı için olay yerine de Yılmaz geldi. Oysa araç Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki Ahmet Pek’in başında bulunduğu Organize Suçlar Daire Başkanlığına ait bulunuyor. Yılmaz da kendisine plakası aktarılan aracı Tenis kulübüne gelene kadar kontrol ettirdi ve Ahmet Pek’in dairesine ait olduğunu belirledi. Dolayısıyla operasyon ve dinleme iddiasıyla,  Ankara Emniyet Müdürlüğünün bir ilgisi bulunmuyor.

GAZETEPORT



Bu haber 675 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,563 µs