En Sıcak Konular

Şarapsever Ertuğrul'a rakı tavsiyesi

16 Mayıs 2008 10:51 tsi
Şarapsever Ertuğrul'a rakı tavsiyesi Tattığı şarapların özelliklerini en ince detayına kadar anlatan Ertuğrul Özkök'ün 'hangi yazısını okusam bunalıma giriyorum' diyen Deniz Gökçe Hürriyet'in rakı haberini sert eleştirdi...

Deniz Gökçe / Akşam

Şarapsever Ertuğrul rakı yasağını sen de yaz

Daha evvelce de yazdım. Hep de yazacağım!

Hürriyet gazetesinin “her şeyi” Ertuğrul Özkök’e doğrusu hayranım. Ne kadar entelektüel, ne kadar görgülü, ne kadar bilgili bir adam. Hangi yazısını okusam, bunalıma giriyorum, kıskanıyorum. Paris’te bulunmanın, yaşamanın, eğitim görmenin tüm inceliklerini özümsemiş, gerçek bir düşünce ve medeniyet insanı o!.. Özgün bir düşünür! Müthiş bilgi stoku! Hassas bir erkek! Kadından anlar, yemekten anlar, siyasetten anlar, içkiden, şaraptan anlar, felsefe bilir, edebiyattan çakar, sporsever, sanatsever, gerçek bir Rönesans insanı, koçum benim! Bir dakikada damadından spor yazarı yapar!.. Tegernsee’yi bile bilmeyen, damatlarına kıyak yapamayan AKP’liler çatlasın!

Damadı da kıskanıyorum! Hıncal Uluç ve Fatih Altaylı kadar mükemmel!.. O ne Fenerbahçe bilgisi! O ne kalem! Ama arada sırada o da şanssızlık ve kıskançlık kurbanı da olur, takım fıslar!..

Bunlara üzülme koçum, Ertuğrul’um, salt Petrus şarap bilgin, salt sınırsız hayal gücün, sana yüz yıl yeter, yeter de artar!

 


 

Kaldı ki seni kıskanan, kıskançlıktan da çatlayan tek ben değilim. Bak şu Emre Aköz keratasına! Ne olacak yani “yetkili olmadıkları halde” ibaresini görmeden geçmiş olmak büyük bir günah mı? İnsan bir tek manşette yanılır, kadeh rakı ve şarap yasak dedi, manşet attı diye, nasıl kötü olur ki? Bu Emre Aköz keratası zaten olur olmaz yerde tek tek rakı içer, o nedenle saldırmıştır. Nerede onda senin gibi Petrus zevki ve Petrus bütçesi? Kıskançlıktan “küçücük bir kanun maddesi yorumu hatasını” koca gazetenin başına bela etti, hem de durup dururken!.. Bu Sabah’çılar seni külliyen kıskanıyorlar. Nazlı Ilıcak da kıskanıyor seni, başarılarını, kurumunu, patronunu! Durmuş durmuş, şimdi sizinkilerin de Vakıfbank’tan milyonlarca dolar kredi alıp Petrol Ofisi’ni finanse ettiğini, sonra da başka bir şirketle birleştirip, kârı vergi dışına taşıdığını yazmış. Bunda ne var yahu, üç-beş milyon dolarlık ufak bir “transaction” o!.. Nebil de üç-beş satır daha attırsın! O, finans derslerini benden almıştır, iyi bilir! Ne güzel yazmış, Vakıfbank’tan alınan 120 milyon doların lafı olmayacağını!..

Sabahçılar tutmuş sana karşı olan “kıskanç ezilmişliklerinden” Alman Der Spiegel dergisini de kervana katmışlar, “Hürriyet Almanya’da da tiraj ve ağırlık kaybediyor” diye bu “gavurlara” yazı yazdırmışlar! Biliyorum, kerata “Ollie” aracılık etmiştir bu işlere!

Sen sen ol, şimdi diz bütün ağır topları, karşı hamle yap. Oktay zaten konuyu ekşitmiş, Vahap zaten düşmanları mundar etmiş. Ayşe Arman ise Nur Çintay’a gereken dersi güzelce vermiş. Hadi koçum, sıra geldi, ikinci bir toptan salvoya. Yılmaz, Ahmet Hakan ve Bekir’in “alan savunması” uygulaması iyi olur! Müzik bilginden hatırla, korolarda ne kadar çok koro elemanı olursa, koro o kadar etkileyici olur!

Bir de Arzuhan Hanım’a nasihat et. Üç vakit evvel Rekabet Kurumu’na gidip, “haksız rekabet” konusunda nutuk atmıştı. Burada dikkatli olsun. Galiba futbol ihalesi 2010 yılına kadar devam ve 2008’de yenilenmeyecek galiba!.. Bu nedenle baba, kız, kardeş, damat bir araya gelip, yeni bir D-Smart aygıt satış kampanya teması bulmaları gerek, bu “ihale” teması tutmadı, iş haksız rakabete girecek! TÜSİAD’ın da etik kuralları var ya!

Değerli dostum, bugünlerde sık sık dış seyahatta olduğun da belli. Yoksun ki, cümle aleme şu “rakı yasağı” konusunda gerekli cevabı yazamadın. Ama iki noktada dikkat etmen gerekli.

Yurtdışından sık sık şarap alıp geldiğini biliyorum. Dikkat et. Şaraplar manşetlere benzer. Sahte, uyduruk çıkabilirler. Bak adamın biri, 1787 Chateau Lafite Bordeaux bir şişe şarabı, Thomas Jefferson’un koleksiyonundan diye Malcolm Forbes’e 156 bin dolara satmış. Sonra da şişeden sahte olduğu anlaşılmış. Aman ha!

Biz, senin müritlerin, senden yaratıcılık bekliyoruz. Şu kadeh rakı konusunda bir de sen döktür bakalım. Bak LSD mucidi Albert Hoffman da öldü. Hayal etmek artık daha zor. Kurumun senin hayal gücüne gereksinmesi var!



Bu haber 380 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,114 µs