En Sıcak Konular

Perinçek, F Tipi cezaevini beğendi(!)

16 Mayıs 2008 09:39 tsi
Perinçek, F Tipi cezaevini beğendi(!)
TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyeleri Tekirdağ ve Edirne F Tipi cezaevlerine gidip Yasin Hayal, Metin Kaplan, Doğu Perinçek ve Cumhuriyet gazetesi bombacıları ile görüştü. Hayal 'solucanlar'dan yakındı, Perinçek cezaevi koşullarını 'konforlu' bulduğunu

Ergenekon Operasyonu kapsamında tutuklanan Doğu Perinçek, F Tipi cezaevlerini beğendi.
 

KÖTÜ MUAMELE YOK TBMM

İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nun cezaevleriyle ilgili Alt Komisyonu’nun Başkanı AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, Tekirdağ ve Edirne'deki F tipi cezaevlerinde, "Kişisel ya da genele şamil kötü muamele şikayetiyle" karşılaşmadıklarını söyledi. Her iki cezaevinde kalan terör örgütü PKK militanları ise "Telefonla Kürtçe konuşmalarına izin verilmemesinden" şikayet ettiler. Heyet, bazı PKK'lıların cezaevi kütüphanesinde verilen Türkçe okuma yazma kurslarına gönüllü olarak başvurup, katıldıklarını belirledi. Komisyon, Cumhuriyet Gazetesi'nin bombalanması olayına karışan 3 gençle de görüştü. 3 gençten ikisi, eylemle ilgilerinin olmadığını belirterek, üçüncü kişiyi suçladılar. Arkadaşını suçlayan 2 genç, "Suçu biz işlemedik. Bu işledi . Ama bu olayı biz yapmadık" dediler.

HER YERDE SOLUCAN VAR

Komisyon üyeleri Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nde Yasin Hayal'le görüştü. Edinilen bilgiye göre gazeteci Hrant Dink cinayetinin azmettiricisi Yasin Hayal, milletvekillerine "solucanlardan" şikayet etti. Komisyon üyeleri Hayal'in "psikolojisinin bozuk olduğu" izlenimi edindi. Yasin Hayal, korkulu bir ifadeyle, "Burada çok solucan var. Beton aralıklardan yüzlerce solucan çıkıyor" dedi.

KAPLAN: CEZAEVi SARAY GiBi

Komisyon, şeriat devleti kurma girişimi sebebiyle ağırlaştırılmış müebbet cezası alan Metin Kaplan'la da görüştü. Kaplan, cezaevini "saray gibi" diye nitelendirdi. Cezaevinde tek başına iki katlı bir hücrede kalan Kaplan, üst katı yatmak için alt katı da oturma yeri olarak kullanıyor. Kaplan'ın odasında da televizyon, mini buzdolabı ve temel gereksinimlerini karşılayacak malzemeler var.

PERiNÇEK KONFORLU BULDU

İP lideri Doğu Perinçek ise geçmişte 3 kez cezaevinde yattığını ancak hiçbirinin bugünkü kadar konforlu olmadığını söyledi. Cezaevi koşullarından şikayeti olmayan Perinçek, başına gelenlerden AK Parti Hükümeti'ni sorumlu tutarak, "Bize geçmiş olsun denilemez. Önemli olan ABD'nin Türk ordusuna yaptığı darbe planı. Bunun taşeronluğunu ise Başbakan Erdoğan’a yaptırıyorlar" diye konuştu.

KARTAL TECRiTTEN YAKINDI

DHKP-C'nin önemli isimlerinden biri olan, kısa süre önce Avrupa'da yakalanarak Edirne Cezaevi’ne konulan Ercan Kartal ise "tecrit"ten yakındı. Haftada 10 saat ortak sohbet alanı olması gerekirken, cezaevindeki fiziki olanaksızlık ve personel yetersizliği sebebiyle bunun 6 saate indiğini anlatan Kartal, "Bu nedenle verilen hakkı da biz protesto için reddediyoruz" dedi.

bugün



Bu haber 293 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,273 µs