En Sıcak Konular

Kiracısının başını açmak istedi!

16 Mayıs 2008 09:31 tsi
Prof. Dr. B.E., başörtülü öğrenciler için kurulan ikna odalarında kullandığı yöntemi kiracısına da uygulamaya kalkışınca ortalık karıştı.

İstanbul Üniversitesi'nin kadın öğretim üyelerinden Prof. Dr. B.E., başörtülü öğrenciler için kurulan ikna odalarında kullandığı yöntemi kiracısına da uygulamaya kalkışınca davalık oldu. İddialara göre, her şey B.E.'nin 10 yıllık kiracısı mimar Tamer Ürkmez'i işyerinde ziyaretiyle başladı.

Kira artırımını konuşmak üzere ofise gelen B.E. kiracısının eşi Emine Ürkmez'in başörtülü olduğunu görünce adeta şok geçirdi. "Sıkmabaş seni, benimle konuşurken başındaki örtüyü çıkar çabuk, yoksa sizi burada bir gün bile tutmam." diye bağırırken, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a da hakaretler savurdu. Prof.'un "Sizler başımızdaki iki dinci köp...in eserlerisiniz, az kaldı, onlar da Ankara'dan cehennem olup gidecekler. Ben ikna odalarında çok kişinin başını açtırdım." sözlerine çevredekiler de şahit oldu. Hakaretlere dayanamayan mimar Ürkmez soluğu Kadıköy 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde aldı. Savcılık soruşturma sonucun- da Prof. hakkında 'cumhurbaşkanına hakaret'ten da-va açtı. İddianamede Prof. B.E.'nin söylediği ileri sürülen hakaretler sıralanırken 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istendi.

Mahkeme tutanaklarına ve kişilerin beyanlarına göre Prof. Dr. B.E. ile kiracısı arasında gerçekleşen olay şöyle gelişti: "Mimar Tamer Ürkmez, 10 yıl önce Prof. B.E.'ye ait Kadıköy Acıbadem Caddesi üzerindeki işyerini kiraladı. Geçtiğimiz yıl kira artırımı için işyerine gelen B.E., Ürkmez'in eşi Emine Ürkmez'in başörtülü olduğunu görünce şoke oldu. Tanıkların ve Emine Ürkmez'in ifadelerine göre B.E., Ürkmez'e, 'Sıkmabaş seni, benimle konuşurken başındaki örtüyü çıkar çabuk, yoksa sizi burada bir gün bile tutmam. Ben ikna odalarında çok kişinin başını açtırdım. Bu siyasal simgedir. Önce başını aç, öyle karşıma geç!' diyerek hakaret etti. Hızını alamayan B.E. hakaretlerini sürdürerek, "Sizler başımızdaki iki dinci kö...in eserlerisiniz, az kaldı, onlar da Ankara'dan cehennem olup gidecekler." sözlerini sarf etti. Prof. B.E.'nin hakaretlerine Tamer ve Emine Ürkmez dışında çevredeki vatandaşlar da şahit oluyor. Yaşanan tartışmanın ardından Tamer Ürkmez, savcılığa giderek şikayette bulundu.

Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı, Adalet Bakanlığı'nın izni ile B.E. hakkında soruşturma başlattı. Savcılık, B.E. hakkında cumhurbaşkanına hakaretten dava açtı. Savcı, iddianamesinde şu ifadelere yer verdi: "Prof. B.E.'nin Tamer Ürkmez'in eşine 'Sıkmabaş seni, benimle konuşurken başındaki örtüyü çıkar çabuk, yoksa sizi burada bir gün bile tutmam. Sizler başımızdaki iki kö...in eserlerisiniz, az kaldı, onlar da Ankara'dan cehennem olup gidecekler' demek suretiyle Cumhurbaşkanı'na gıyabında alenen hakaret ettiği iddia, tanık beyanları ve tüm soruşturma evrakı incelendiğinde anlaşılmıştır." Savcı, B.E.'nin Cumhurbaşkanı'na hakaretten 1 ila 4 yıl arasında ceza talebiyle yargılanmasını istedi. Kadıköy 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşması önceki gün yapıldı. Hakim, duruşmaya gelmeyen Prof. B.E.'nin zorla getirilmesine karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Telefonla aradığımız B.E. konuşmak istemediğini belirterek telefonu yüzümüze kapattı.

zaman



Bu haber 714 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,265 µs