En Sıcak Konular

Oynasa da kral, oynamasa da!

16 Mayıs 2008 09:04 tsi
Adı rekorlarla özdeşleşti. Ondan gol yemeyen takım, kendisini şanslı addetti.Kadrodaysa, rakipten üç kişi, işi gücü bırakıp, onu marke etme telaşına düştü.

Birçok devlet büyüğünü, bugün kimse hatırlamazken, onun ismi sınırları aştı. Kazandığı başarıların yanında, örnek sporcu yaşamıyla da genç nesle örnek oldu.


Başarılarıyla orantılı olarak beyefendi kişiliğiyle de dikkat çeken bu isim Galatasaray'ın efsane kaptanı Hakan Şükür. Yüzlerce futbolcu gelip geçti Sarı-Kırmızılı takımdan, ama hiçbirisi onun kadar başarılı olup, onun kadar sevilmedi. Birçok futbol otoritesi, yorumunun başında eleştirdiği Hakan Şükür'ü son paragrafında istemeye istemeye de olsa alkışlamak zorunda kaldı. En büyük haksızlıklara uğradı, kulüpte parasızlık yüzünden kriz çıkarken, arkadaşlarını derleyip toparlayan oydu. Sıkıntıya gelemeyen ceketini alıp giderken, yine o vardı Metin Oktay Tesisleri'nde.

G.Saray'da forvetin en etkili silahı her zaman olduğu gibi bu sezon da yine Hakan Şükür oldu. Şükür, sezon boyunca birçok maçta yedek kalmasına rağmen sonradan oyuna girerek Sarı-Kırmızılı takıma kritik puanlar kazandırdı ve şampiyonluğun kazanılmasında etkin rol oynadı. Tecrübeli futbolcu, görev alamadığı maçlarda da özellikle Feldkamp gittikten sonra kenar yönetimiyle birlikte görev yaparak forvet hattına taktikleriyle destek verdi. Bunun en güzel örneği Sivas maçında yaşandı. Hakan'ın Arda'ya verdiği taktik sayesinde Cim Bom zor deplasmanda 5 gol atmayı başardı. Yıllarca adeta savaş atmosferinde geçen F.Bahçe derbi müsabakası da onun verdiği dostluk mesajları sayesinde en ufak bir olay çıkmadan neticelendi ve bu konuda da ev sahibi Sarı-Kırmızılı ekibin hanesine artı puanlar yazıldı. Bu sezon Avrupa, Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda toplam 37 maç oynayan Hakan Şükür, rakip ağlara tam 14 gol göndermeyi başardı. Bu maçların 29'unda sahaya ilk 11'de çıkan tecrübeli golcü, 2 bin 572 dakika yeşil çimin üstünde kalarak 'Yaşlandı, artık bıraksın.' eleştirilerine en güzel cevabı verirken, sıfır kırmızı ve 3 sarı kartla da centilmenliğini kanıtladı. Şükür, Cim Bom'un kazandığı şampiyonluk yolundaki lig maçlarının da 28'inde görev yaptı. Ligde 13 maçta 90 dakika forma giyen Kral, Bin 935 dakika sahada kalarak 11 gol kaydetti. Büyükşehir ve Sivasspor maçlarında sonradan oyuna girdi, takımı adına kritik goller attı.

Ali Sami Yen Stadı'nda şampiyonluğun kutlandığı gece, kupa onun ellerinde yükselirken havaya, tribünlerin ismini telaffuz ettiği futbolcuların başında yine Hakan Şükür vardı. Kameralar ona döndüğünde, koca bir sezonun yorgunluğunun yanında görevini tamamlamanın huzurunu yaşayan Kral, bir sezon daha futbol oynamayı düşündüğünü, Türkiye'de devam etmesi halinde bu kulübün Galatasaray olacağını belirtti ve ekledi: "Büyüklerimin kararını bekliyorum."

Hakan, Türk futbolunun en önemli golcülerinden biri

"1989-1990 yıllarından beri Hakan Şükür'e formayı seve seve verdim. Hakan Şükür, Türk futbolunun en önemli golcülerinden biri. İnsan olarak da sevdiğim ve her platformda savunduğum bir isim. Bu kez böyle düşündük. Verdiği hizmetlerin karşılığını biz de göstermeliyiz. Onun da zamanı var. Şu anda kadromuz böyle. Bu şekilde takdir ettik. Ama Hakan bizim bir parçamız." (Fatih Terim, Milli Takım Teknik Direktörü)

Güneş balçıkla sıvanmaz, şampiyonluğun adı Hakan

"Güneş balçıkla sıvanmaz. Galatasaray'ı bu yıl şampiyon yapanlar, iki yıl önce şampiyon yapanların aynısı. Hakan Şükür, Hasan Şaş ve o hava içinde büyüyen Sabri. Benim bildiğim bir tek şey var. Dağılmış, maddi-manevi bitmiş G.Saraylı futbolcuları bir kere daha Hakan Şükür'ün liderliğinde bu üç adam toparladılar, olmayan hocanın yerine "takım ruhu"nu koydular ve başarıya ulaştırdılar. Şampiyonluğun adı, Hakan Şükür!" (Hıncal Uluç, Sabah)

Hakan Şükür en az iki yıl daha rahatlıkla futbol oynar

"Hakan abi antrenmanlarda bizden daha çok çalışıyor. İnanılmaz güçlü ve kuvvetli. Hatta izin günlerinde bile tesislere gelerek özel idmanlar yapıyor, bazen bizi de yapmamız için teşvik ediyor. Takım içinde de genç oyunculara kol kanat geriyor. Başarıya ulaşmamız için neler yapmamız gerektiğini anlatıyor. Tam bir kaptan gibi davranıyor. Bence Hakan abi, en az iki yıl daha rahatlıkla futbol oynar. Kesinlikle bırakmasını istemem." (Mehmet Topal, takım arkadaşı)

Antrenmanlarda birçok gençten daha çok çalışıyor

"Hakan ağabeyin, Galatasaray'a gelmemde payı çok fazla oldu. Bana ilk teklif geldiğinde direkt onu aradım. Kulüp nasıl, camia nasıl, arkadaşlık nasıl, ortam nasıl diye bilgi almıştım ondan. Şimdi Hakan ağabeyin bırakıp bırakmayacağı konuşuluyor. Bana soracak olursanız, bence iki yıl, hatta daha da fazla oynayabilir. Antrenmanlarda birçok genç arakadaşımızdan daha çok çalışıyor ve halen çok hırslı. (Servet Çetin, takım arkadaşı)

samanyoluhaber



Bu haber 540 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,222 µs