En Sıcak Konular

HRW: Hollanda ayrımcılık yapıyor

15 Mayıs 2008 22:58 tsi
HRW: Hollanda ayrımcılık yapıyor New York Merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü (Human Rights Watch), Hollanda hükümetinin, Fas ve Türkiye'den gelen göçmenlerin 'entegrasyon testlerine' tabi tutulmasının ayrımcı bir uygulama olduğunu ve kaldırılması gerektiğini belirtti.

Örgüt, Hollanda hükümetinin ayrımcılık yaptığını söylüyor

İnsan Hakları İzleme Örgütü, Batı ülkelerinden gelen göçmenlerin söz konusu sınavlardan muaf olmalarına rağmen, Hollanda'daki batılı olmayan üç büyük göçmen topluluğunun ikisine uygulandığını söyledi.

'Entegrasyon testi' olarak adlandırılan sınavlar, Hollanda'da yaşayan göçmenlerin, ülkelerindeki ailelerini yanlarına getirmek istemeleri durumunda uygulanıyor.

Örgütün Avrupa ve Orta Asya direktörü Holly Cartner, söz konusu sınavların, bazı göçmen gruplara, Hollanda'da hoş karşılanmadıkları mesajı verdiğini söyledi.

Belirtilen sınavlarda, başvurucuların, Hollanda'ya kabul edilmeden önce, temel düzeyde Hollandaca bilmelerini, Hollanda toplumunun 'temel bazı kavramlarını' bilmelerini gerektiriyor.

Sınavlar, başvurucunun ülkesindeki Hollanda büyükelçiliğinde çalışan bir görevli tarafından, telefonda Hollandaca yapılıyor.

Sınavın yürürlüğe konmasının ardından, göçmenler tarafından Hollanda'ya yapılan aile birleşmesi başvurularında önemli oranda azalma olduğu belirtiliyor.

İnsan Hakları İzleme Örgütü, uluslararası insan hakları hukukunun, devletlere vatandaşları ile ülkelerinde yaşayan göçmenler arasında ayrım yapma hakkı tanıdığını ancak, ulus veya etnisite temelinde ayrımcılığı yasakladığını vurguladı.

bbc

 



Bu haber 420 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,560 µs