En Sıcak Konular

Market içinde mezar şaşırtıyor

15 Mayıs 2008 20:31 tsi
Bodrum'da bir süpermarket ve içinde de alışverişe gelenleri şaşkına uğratan bir mezar var. İşte mezarın sebeb-i hikmeti...

Süpermarketin yetkilileri, marketleri içinde bulunan antik mezarın, yaklaşık 10 yıl önce süpermarket yapılırken temel kazısında ortaya çıkarıldığını söylediler.

Market inşaatının durdurularak antik mezarda Anıtlar ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nün özel izniyle Bodrum Sualtı ve Arkeoloji Müdürlüğü'nce kurtarma kazısı yapıldığını belirten yetkililer, mezarın, İzmir 2 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'nce de tescil edildiğini bildirdiler.

Market yetkilileri, market açıldıktan sonra anıt mezarın, marketin bir köşesinde sergilenmesine karar verildiğini kaydettiler.

Süpermarketin müdürü Ali Eskiköy, antik mezarın müşterilerin ilgisini çektiğini belirterek, şöyle konuştu:

''Müşterilerimiz, yapıyı inceliyorlar. Zaten duvarda açıklayıcı bilgilerimiz var. Mezarın kenarında 6 tane lahit olduğunu anlatan bilgiler var. Onun korunmasıyla ilgili yazılarımız var. Onları okuyorlar, gözlemliyorlar sonra alışverişlerine devam ediyorlar. Elimizden geldiğince koruyoruz, düzenli tutmaya çalışıyoruz.''

MEZAR, M.Ö. 3. YÜZYILA AİT

Bodrum Kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müzesi yetkilileri, antik mezarın M.Ö. 3. yüzyıla ait olduğunun belirlendiğini kaydettiler.

Kayaya oyulmuş yaklaşık 2 metre boyunda ve 4 metre uzunluğundaki mezarda 6 lahit yer aldığını belirten yetkililer, mezarın bir aileye ait olduğunu ifade ettiler.

Öte yandan Bodrum Yurttaş İnisiyatifi Sözcüsü Ayhan Karahan ise anıt mezarın marketin içinde sergilenmesine anlam veremediklerini söyledi. Söz konusu yerde başka antik mezarlar da olabileceğini ifade eden Karahan, ''Buraya market yapılması yasal değil. Biz karşı çıktık, ancak izin verildi. Marketin otopark olarak kullanılan bölümünde de 2 antik mezar var. Orası korunmuyor. Marketin yapıldığı yerde başka mezarlar da vardı. Onlar yokedildi'' diye konuştu.

zaman
 



Bu haber 584 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,452 µs