En Sıcak Konular

Demirel, Çiller'in dönüşü için ne düşünüyor?

15 Mayıs 2008 19:49 tsi
Demirel, Çiller'in dönüşü için ne düşünüyor? Eski Başbakanlardan Tansu Çiller'in tekrar siyasete dönmesi konusunda çağrıda bulunduğunun anımsatılması üzerine Süleyman Demirel, bakın nasıl yorum yaptı

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın büyük devlet adamı ve siyasetçi olduğunu söyledi. Demirel, Celal Bayar'ın doğumunun 125. yılı dolayısıyla Devlet Konukevi'nde düzenlenen anma toplantısında yaptığı konuşmada, Bayar'ın tarihin en zor zamanlarında çeşitli görevler yaptığını, güzel hizmetlerde bulunduğunu ifade etti.

Bayar'ın Demokrat Parti (DP) hareketini başlattığını ifade eden Demirel, “bazı insanların tarih tarafından haksızlıklara uğrayabildiğini” dile getirdi. Siyasetin zor bir iş olduğunu, incitici taraflarının bulunduğunu belirten Demirel, “Bayar, büyük devlet adamıdır, büyük bir siyasetçidir” dedi.

“Siyaset adamı olmak devlet adamı olmaya yetmez” diyen Demirel, Bayar'ın büyük bir halk adamı, vatansever olduğunu dile getirdi. Başarının, her zaman tesadüflerin eseri olmadığını söyleyen Demirel, Celal Bayar'ın “Atatürk'ü sevmek benim imtiyazımdır” sözünü hatırlatarak, Bayar'ın Atatürk'e sadakat ile bağlı olduğunu kaydetti.

Demirel, Bayar'ın Türk devriminin bir medeniyet hareketi olduğunu çok iyi bildiğini söyleyerek, bugün medeniyet hareketinin hangi tarafına bakılırsa bakılsın Bayar'ın görüleceğini ifade etti.

Bayar'ın hizmet dönemlerinde kendilerine sürekli destek olduğunu kaydeden Demirel, “Türkiye'nin 60 yılına bakınca görünen hizmetleri çoğunda DP'nin imzası vardır. Demokrasinin bizatihi kendisi en büyük hizmettir” dedi.

Demirel, Bayar'ın unutulmayacağını, halkın kalbinde olduğunu belirtti.

DİĞER KONUŞMACILAR

Atatürk Yüksek Kurumu Başkanı ve Atatürk Araştırma Merkezi Başkan Vekili Prof. Dr. Sadık Tural da bugünü ve yarını iyi değerlendirebilmek için böyle günlerin iyi bir vesile olduğunu ifade etti.Celal Bayar'ın Atatürk'ün yolundan hiçbir zaman ayrılmadığını ifade eden Tural, kurumun çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Celal Bayar'ın kızı Nilüfer Gürsoy da babasıyla ilgili bazı anılarını anlattı. Celal Bayar'ın bazı yayınlarda “Cumhuriyet karşıtı” olarak gösterildiğini ifade eden Gürsoy, bunun doğru olmadığını belirtti. Gürsoy, “Bayar iyi ki doğmuş, yoksa demokrasimizin temel direği noksan kalırdı” dedi.

İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince de Bayar'ın bankanın ilk genel müdürü olduğunu belirterek, bankanın kuruluşu hakkında bilgi verdi. Bankanın 1 milyon sermaye ile kurulduğunu anımsatan ve bu sermayenin dörtte üçüncünün 30 kişilik kurucular tarafından karşılandığı belirten Özince, “İş Bankası daha kuruluşunda halka açıktı. Bu insanlar kendi kısıtlı varlıklarından bankanın kuruluşuna katkıda bulunmuşlardır” dedi.

Toplantıda, Demirel tarafından Celal Bayar ile ilgili yaptıkları çalışmalardan dolayı Prof. Dr. Mehmet Akif Tural ve Tarihçi-Yazar İsmet Bozdağ'a teşekkür belgesi verildi.

Toplantıya, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen de katıldı.

“TARTIŞMAYA GİRMEM”

Demirel, toplantıya gelirken, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt'ün “iki aydır takip edildiği” yönündeki açıklamalarının sorulması üzerine, “Tamamen adli bir vakadır. Bu tartışmaya girmem” dedi.

Eski Başbakanlardan Tansu Çiller'in tekrar siyasete dönmesi konusunda çağrıda bulunduğunun anımsatılması üzerine ise Demirel, “Partinin kongresi, partinin yöneticileri var. Onlar bilir” diye konuştu. 



Bu haber 329 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,496 µs