En Sıcak Konular

Hakemlikte 'telkin' skandalı

15 Mayıs 2008 19:38 tsi
Trabzon İl Hakem Kurulu Başkanı Hasan Emirzeoğlu, Altınordu-Bingöl Belediye maçı hakemine telkinde bulunduğu gerekçesiyle görevden alındı.

Trabzon İl Hakem Kurulu Başkanı Hasan Emirzeoğlu, Altınordu - Bingöl Belediyespor arasında oynanacak olan TFF 3. Lig Play - Off maçı öncesi, maçın hakemi Abdullah Yılmaz’a telkinde bulunduğu iddiasıyla görevden alındı. Emirzeoğlu maçın hakemine kesinlikle telkinde bulunmadığını belirterek, “Suçsuzluğumu mahkemede ispat edeceğim. Bu bir yargısız infazdır” dedi.

Mahkemelik oldular

Hasan Emirzeoğlu’nun görevden alınmasıyla sonuçlanan olaylar zinciri 2003 - 2004 sezonunda Trabzon’un Yomra ilçesinde Bingöl Belediyespor - Bafra Belediyespor arasında oynanan Üçüncü Lig’e terfi maçında başladı. Bu maçı yöneten hakem Abdullah Yılmaz o dönem Bingöl Belediyespor’da futbol oynayan, şimdi ise Bingöl Belediyespor’un Genel kaptanlığını yapan Duygu Demir’i 43. dakikada kırmızı kartla oyundan attı. Bu kararın ardından çıkan arbede sonucu, Hakem Abdullah Yılmaz, futbolcu Duygu Demir’i mahkemeye verdi ve açılan dava 5 ay önce tamamlandı. İki yıl süren dava sonucunda Demir, 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı, 1.5 yıla indirilen ceza paraya çevrilince Duygu Demir 6.5 milyar lira kefalet ödedi.

Telefonda telkin

Trabzon’da bugün oynanacak Altınordu-Bingöl Belediyespor TFF 3. Lig play-off maçını yönetmek üzere MHK, önceki gün Trabzon bölgesi hakemlerinden Abdullah Yılmaz’ı görevlendirdi. Hakemle ilgili atama TFF’nin internet sitesinde duyurulduktan sonra, Trabzon İl Hakem Komitesi Başkanı Hasan Emirzeoğlu’nun Abdullah Yılmaz’ı telefonla aradığı ve maçla ilgili bazı telkinlerde bulunduğu iddia edildi.

Hakem Abdullah Yılmaz, bunun üzerine derhal MHK Üyesi Turgay Güdü ile temasa geçti. MHK, konuya el koyarak Hasan Emirzeoğlu’nun Yılmaz ile yaptığı telefon görüşmesini içeren bir tutanak tutturdu ve Türkiye Futbol Federasyonu’na konuyu bildirerek Trabzon İl Hakem Komitesi Başkanı Emirzeoğlu’nun görevden alınmasını talep etti. TFF Yönetim Kurulu, MHK’nin bu talebini hemen onayladı, ayrıca Hasan Emirzeoğlu hakkında talimatlar doğrultusunda işlem yapılmasını kararlaştırdı.

MHK, bu gelişmelerin sonrasında karşılaşmaya daha önce atanan Abdullah Yılmaz’ı herhangi bir zan altında bırakılmaması amacıyla da maçtan aldı ve yerine Hüseyin Göçek’i atadı.

Emirzeoğlu: Telkinde bulunmadım

Trabzon İl Hakem Kurulu Başkanı Hasan Emirzeoğlu, Abdullah Yılmaz’ı arayarak telkinde bulunduğu iddialarının gerçek dışı olduğunu savunarak şöyle konuştu:

 “Herhangi bir telkinde bulunmadım. Zaten benimle ilgili telkinde bulunduğum iddiaları TFF’nin sitesinde yer alınca hemen o haberi kopyaladım ve avukatım aracılığı ile hukuki süreci başlatma kararı aldım. Telkin demek, hakemin bir takımın lehine düdük çalmasını istemek oluyor. Benim herhangi bir telkinde bulunmadığım nasıl olsa telefon kayıtlarında ortaya çıkacak ve suçsuzluğum kanıtlanacak. Bugüne kadar hep dürüstlüğümle ve namuslu kimliğimle övündüm. Dün akşam hakem Abdullah Yılmaz’ı aradığım doğrudur. Ancak kendisine sadece eskiden bir takım olaylar yaşandığını ve bunu arayıp Federasyon yetkililerine bildirmesi gerektiğini ilettim. Ancak hakem Abdullah Yılmaz yukarı ne aktardı bunu da tam bilmiyorum. Bana şu ana kadar görevden alındığıma dair resmi bir belge gelmedi. Ancak bu haberin TFF’nin resmi sitesinde yer aldığını biliyorum. Yargısız infaz edildim. Bu tamamen Merkez Hakem Kurulu’nun bizi dürüstçe görevden alamayıp, arkadan çevirdiği oyunlardan kaynaklanıyor. Bunun fırsatını kolluyorlardı ve başardılar. Ancak yargı benim suçsuzluğumu ispat edecektir.”

Radikal
 



Bu haber 495 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,472 µs