En Sıcak Konular

Albaydan çürük raporu göndermesi

15 Mayıs 2008 18:20 tsi
Engelliler haftası kapsamında, yurdun çeşitli yerlerinde engelli vatandaşlar bir günlük asker oldu. Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Albay Eroğlu, törende ilginç bir benzetme yaptı

Engelliler haftası kapsamında, yurdun çeşitli yerlerinde engelli vatandaşlar bir günlük askerlik eğitim aldı.
Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığında 29 engelli vatandaş 1 günlük temsili askerlik yaptı.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay İsmet Eroğlu, engelli vatandaşların 1 günlük temsili askerlik yapması amacıyla İl Jandarma Komutanlığından düzenlenen törende, ordu-millet bütünleşmesinde dünyadaki yegane örneğini teşkil eden Türk Ulusunda askerlik mükellefiyetinin gençler için en büyük onur olduğunu söyledi.

Ana babaların en değerli varlıkları olan evlatlarını askerlik çağına girdiklerinde büyük bir coşku ve gururla milletinin bağrından çıkan silahlı kuvvetler saflarına gönderdiğini kaydeden Eroğlu, kutsal askerlik görevini yerine getiren her Türk vatandaşının da bunun haklı gururunu ömür boyu taşıma mutluluğuna sahip olduğunu anlattı.

Yaklaşık 2 bin 200 yıllık geçmişi olan şanlı ordunun, günümüze aktardığı en anlamlı geleneklerden birinin askerlik yemini etmek olduğunu ifade eden Eroğlu, şöyle dedi:

''29 silah arkadaşım ettikleri yeminle bir günlüğüne de olsa kutsal asker ocağının onurlu bireyleri arasındaki yerlerini almışlardır. Bu evlatlarımızın ihtiyaç duyulduğunda yettiği ölçüde fiziki güçleriyle, yetmediği takdirde ise sevgi ve coşkularıyla vatan hizmetine koşacaklarına dair inancımız tamdır.

Gerçekte sağlıklı olmalarına rağmen askerlik hizmetinden muaf tutulmak için sahte rapor almak dahil her türlü yolu deneyen, vatan, millet sevgisi ve sadakat duygularından yoksun bazı yürek ve düşünce özürlülerin bulunduğu bir ortamda, engelli olmalarına aldırmaksızın asker ocağına koşan bu evlatlarımızla ne kadar övünseniz azdır. Ne mutlu böyle evlatlara sahip Türk milletine ve silahlı kuvvetlerimize. Sizler bugün şanlı bayrağımıza el basıp kutsal askerlik yeminini güçlü sesinizle haykırmak suretiyle hiç bir engelin azminizi kıramayacağını herkese gösterdiniz. Bir idealinizi gerçekleştirerek diğer arkadaşlarınız gibi askerlik hizmetini yaptınız.''

Daha sonra görme ve bedensel engelli 29 vatandaş 1 günlük temsili askerlik yaptı. Engelli vatandaşlar, yemin törenin ardından tezkerelerini aldı.

Tezkereleri Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Bekir Kalyoncu, Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ata Kalkan, Kurmay Albay Eroğlu ve Cumhuriyet Başsavcı Vekili Eyüp Mutlu dağıttı.

Törene engelli vatandaşları aileleri de katıldı. Aileler temsili asker olan çocuklarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi. Törene katılanlar daha sonra silah sergisini gezdi.

-İZMİR-

İzmir'de 12 engelli, Hava Teknik Okullar Komutanlığında temsili olarak bir günlük askerlik yaptı.

Hava Teknik Okullar Komutanlığına aileleriyle gelen engelli vatandaşlar, yoklama ve bilgilendirmenin ardından tıraş oldu. Kendilerine verilen mihmandar ve aile bireylerinin yardımıyla asker kıyafetlerini giyen engelliler, temsili olarak yanaşık düzen eğitimi aldı.

Hava Teknik Okullar Komutanlığı hakkında bilgi alan engelli ve aileleri, daha sonra yemin törenine geçti. Ellerini Türk bayrağı ve silahların üzerine koyan engelli vatandaşlar, hep bir ağızdan yemin etti.

Yemin töreni sonrasında konuşan Hava Teknik Okullar Komutanı Tümgeneral Fuat Özakdağ, Türk Silahlı Kuvvetlerinin engelli vatandaşlara yardım seferberliği kapsamında icra edilen bir günlük temsili askerlik hizmeti ve ant içme törenini düzenlemekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Etkinliğin sonunda Tümgeneral Özakdağ, engellilere terhis belgelerini verdi.


- MENEMEN

Bu arada, İzmir'in Menemen ilçesinde de engelli vatandaşlar 57. Topçu Tugay Komutanlığı Kubilay Kışlası'nda bir günlük temsili askerlik yaptı.

57. Topçu Tugay Komutanı Tuğgeneral Süleyman Baysal, Menemen Garnizon Komutanı Top. Kd. Albay Fikri Doğan, subaylar ile engelli vatandaşların ailelerinin katıldığı tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Tugayda vatani görevini yapan askerlerin yardımıyla alana getirilen 95 engelli vatandaş, ellerini Türk bayrağı ve silahlarının üstüne koyarak, ant içti.

-ANTALYA-

Antalya'da 52 engelli vatandaş, askeri eğitim almak için aileleri ile birlikte 3. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığına geldi.

Tuğgeneral Atakan Altıparmak tarafından karşılanan engellilere önce askeri kıyafet giydirildi.

Daha sonra eğitim alanına götürülen engelli vatandaşlar, burada yanaşık düzen, spor ve atış eğitimine katıldılar.

-SAMSUN-

Samsun'da General Şükrü Naili Gökberk Kışlası'nda düzenlenen temsili yemin töreni için gelen 26 engelliye, kayıt işlemlerinin ardından askeri elbiseleri dağıtıldı. Daha sonra eğitime alınan engelli vatandaşlar, bir süre törene hazırlandı.

Sahra Sıhhiye Okulu ve Merkez Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Yıldırım, eğitime katılan engelli vatandaşları kutladı.

Engellilerin heyecan ve coşkusunu yürekten paylaştıklarını belirten Yıldırım, ''Sevgili Mehmetçikler sizleri güzel yurdumuzun her köşesinde devletin kudret ve adaletini, merhamet ve şefkatini temsil eden Türk Silahlı Kuvvetleri çatısı altında bir günlüğüne de olsa görmekten son derece memnunuz'' dedi.

Konuşmaların ardından 26 engelli vatandaş yemin etti.

-DENİZLİ-

Denizli'de 11. Motorlu Tugay Komutanlığında, 12 engelli vatandaş için düzenlenen törene Kurmay Başkan Vekili Hilmi İyilikçi ile engelli vatandaşların yakınları katıldı.

Törenden önce temel eğitim alan engelliler, daha sonra silahların üzerine ellerini koyarak yemin etti.

Askerlik yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden engelli askerler, ''Asker olmak güzel bir duygu. Gurur duyuyoruz'' dedi.

Asker yakınları ise çocuklarının 1 gün bile olsa askerlik görevini yerine getirmesinden duydukları mutluluğu dile getirdi.

12 engelli askerin yemin ettiği törenin ardından Kurmay Başkan Vekili İyilikçi, tüm askerleri tek tek tebrik ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

-ELAZIĞ-

Elazığ'da 57 engelli vatandaş, 8. Kolordu Komutanlığı Omurtak Kışlası'nda düzenlenen törende, bir günlük temsili askerlik yaparak yemin etti.

Yeminin ardından, Kurmay Başkanı Kurmay Albay Nihayet Ünlü, Kolordu Karargah Destek Grup Komutanı Kıdemli Albay Burhan Ünsal ve İl Jandarma Komutanı Albay Abdullah Doğan engelli vatandaşlara terhis belgelerini ve hediye verdi.

Geçiş törenin ardından etkinlik sona erdi.

-GİRESUN-

Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı Kışlası'nda 17 engelli vatandaş için düzenlenen törene, Giresun Valisi Mustafa Taşkesen, İl Jandarma Komutanı Albay Ahmet Naci Bakırcı, Belediye Başkanı Hurşit Yüksel, Cumhuriyet Başsavcısı Radi Akyol ile askeri personel ve engellilerin yakınları katıldı.

Albay Bakırcı, burada yaptığı konuşmada, kısa da olsa engelli vatandaşlara kutsal askerlik görevinin zevkini tattırabilmenin ve onları, şanlı Türk ordusunun şerefli birer neferi olarak aralarında görmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından engelli vatandaşlar, tören alanına kurulan stantlarda bulunan Türk bayrağı ve silahların üzerine ellerini koyarak yemin etti.

 

 



Bu haber 639 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,239 µs