En Sıcak Konular

Danıştay davasında sürpriz gelişme

15 Mayıs 2008 17:19 tsi
Danıştay üyelerine saldırı davası sanıklarından Süleyman Esen'in avukatı, mahkemenin müvekkili hakkında verdiği mahkumiyet kararını temyiz etti.

Edinilen bilgiye göre, Avukat Mehmet Ener, temyiz dilekçesini Yargıtaya sunulmak üzere davayı gören Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesine verdi.

Ener, dilekçede Esen hakkında ''cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya ve yerine başka bir düzen getirmeye teşebbüs etmek amacıyla kurulan silahlı suç örgütünün üyesi olmak'' ve ''patlayıcı madde bulundurmak ve taşımak'' suçlarından verilen toplam 10 yıl 2 ay 15 günlük hapis cezası kararına katılmadıklarını bildirdi.

''Esen'in, okul arkadaşı Alparslan Arslan dışında, örgüt olarak isimlendirilen birliktelikten hiç kimseyi tanımadığı'' savunulan dilekçede, dosyada bunun aksine hiçbir somut delil bulunmadığı öne sürüldü.

Hukukçu olan Esen'in, Danıştay 2. Dairesinin kararını, Anayasa, yasalar, yönetmelikler ve Anayasa Mahkemesi kararlarına uygun bulduğu kaydedilen dilekçede, ''(Esen), Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan karikatürden, Danıştay saldırısından önce bihaberdir. Müvekkilin başörtüsü gibi bir takıntısı ve sorunu yoktur. Annesi ve kız kardeşinin başı açıktır'' denildi.

''Cumhuriyet gazetesine atılan bombaları Esen'in verdiğini sanık Alparslan Arslan'ın iddia ettiğine'' yer verilen dilekçede, ancak Arslan'ın, yargılama aşamasında bu ifadesinin ''yalan'' olduğunu söylediği kaydedildi.

Arslan'ın bu beyanına rağmen, Esen'in ''patlayıcı madde bulundurmak ve taşımaktan'' hapis cezası aldığı hatırlatılan dilekçede, ''15 Şubat 2006'daki celsede, Cumhuriyet gazetesine atılan el bombalarının nasıl, nereden elde edildiğinin araştırılması talebimiz reddedildi. Gerekçesi ne ara kararda ne de gerekçeli kararda açıklanmadı'' ifadelerine yer verildi.

Dilekçede, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen ''Ergenekon soruşturmasının'' sonucunun yargılama aşamasında beklenmediğine de işaret edildi.

Bu soruşturma kapsamında tutuklananlar arasında Danıştay üyelerine yönelik saldırı soruşturması aşamasında gözaltına alınan, tutuklanan ve hakkında takipsizlik kararı verilen kişiler bulunduğu ifade edilen dilekçede, ''Cumhuriyet gazetesine atılan el bombalarını tutuklu Veli Küçük'ün verdiği'' yönündeki iddiaların araştırılması gerektiği savunuldu.

Dilekçede, ''Esen'in mahkum edilmesinin usul ve yasaya aykırı olduğu'', ''savunmaya yönelik talepler göz önüne alınmayarak eksik incelemeyle karar verildiği'' öne sürülerek yerel mahkeme kararının bozulması talep edildi.

AA



Bu haber 611 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,244 µs