En Sıcak Konular

Kesici-Şener’e ‘lider olun’ çağrısı

15 Mayıs 2008 16:59 tsi
Kesici-Şener’e ‘lider olun’ çağrısı Aralarında eski bakanların da bulunduğu 110 politikacı, yeni bir oluşum için düğmeye bastı. Abüllatif Şener ve İlhan Kesici’nin çifte liderliğinde yeni bir açılım planlanıyor. Konuyla ilgili konuşan Yılmaz Hastürk “Bir toplantı düzenleyip iki

 Merkez sağ ve sosyal demokrat kesimde siyaset yapan ve aralarında eski bakanların da bulunduğu 110 politikacı, yeni bir oluşum için düğmeye bastı. Ankara’da yapılan toplantıda Abüllatif Şener ve İlhan Kesici’nin çifte liderliğinde yeni bir açılım planlanıyor.  Konuyla ilgili konuşan DYP eski milletvekili Yılmaz Hastürk “Bir toplantı düzenleyip iki ismi de davet edeceğiz’’ dedi. Eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e de liderlik teklifi götürülmesi önerisi’’ Kabul etmez’’ denilerek fazlaca kabul görmedi.

Edinilen bilgiye göre 110 isim “Siyasette arayış’’ konulu toplantıda bir araya geldi. DYP eski milletvekili İrfan Köksalan’a ait Best Otelde yapılan toplantıda, üç alternatifli bir yapı ve iki isim üzerinde duruldu. Bazı isimler topluca Demokrat Partiye katılmayı isterken, bir grup ise ANAP-DP ittifakını sağlayıp, birleşik partide buluşulmasını istediler.

Bir grup ise yeni bir parti önerdi. Daha sonra toplantıya katılanların ittifakı ile yeni oluşumda lider olabilecek isimlere davet yapılması benimsendi. AKP’li eski Bakan Abdüllatif Şener ile halen CHP milletvekili olan İlhan Kesici’ye çağrı yapılması ve ilk toplantıya davet edilerek teklif götürülmesi benimsendi.

TSUNAMİ GELİYOR
Toplantıyı organize eden isimlerden HP eski Genel Sekreteri ve DYP İstanbul eski milletvekili Yılmaz Hastürk,  yaptığı açıklamada “Çeşitli alternatifler üzerinde duruldu. Ana fikir ekonomide bir tusunaminin yaklaşmakta olduğu ve halkın kaderi ile karşı karşıya bırakıldığı.  Yeni oluşum için lider adaylarının isimler de telaffuz edildi. Bir sonraki toplantıya Sayın Şener ve Kesici’yi davet edeceğiz. İddialarını açıklasınlar ve bir yol haritası çizelim. “dedi. Hastürk 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in konumu için ise “Aramızdaki bazı arkadaşlar Sayın Demirel’in hareketi sürüklemesini istedi. Ancak kendisi partiler üstü ve böyle bir teklife sıcak bakmıyor. Ama manevi desteği her zaman bizimle olur ’’ dedi.
Toplantıya eski bakanlardan Yaşar Dedelek, Sümer Oral, Enis Öksüz, Şinasi Altıner, Barlas Doğu, Nahit Menteşe, Oğuz Tezmen, Bülent Akarcalı, Nevzat Ercan, İsmet Atilla, Esat Kıratlıoğlu, Necati Çelik, Muhammed Kelleci, Vefa Tanır, Cemil Erhan’ın yanı sıra AKP eski Ordu Milletvekili Hamit Taşçı da katıldı. Toplantıda 15 eski bakan, 75 eski milletvekili ve 20 eski bürokrat bulundu.(GAZETEPORT)



Bu haber 387 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,147 µs