En Sıcak Konular

Hakan'ı kadroya almadım, çünkü...

15 Mayıs 2008 16:25 tsi
Milli Takım teknik direktörü Fatih Terim'e, Hakan'ı kadroya neden almadığı soruldu...

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası finallerinde aynı grupta yer alan ve ilk maçlarını birbirleriyle yapacak olan (A) Milli Takım'ın teknik direktörü Fatih Terim ile Portekiz Milli Takımı'nın teknik direktörü Luiz Felipe Scolari, İstanbul'da bir araya geldi.

Ceylan Intercontinental Oteli'nde gerçekleştirilen ''İstanbul Sports Venue 2008'' konferansına konuşmacı olarak katılan Fatih Terim ve Luiz Felipe Scolari, daha sonra basın toplantısı düzenlediler. Medya mensuplarının sırayla sorularını yanıtlayan iki tecrübeli teknik adamın oldukça samimi diyalogları da dikkat çekti.

Milli Takım oyuncularının, Antalya'da gerçekleştirilen organizasyonun ardından lig yorgunluğunu hala üzerlerinden atamadıklarını, bazı oyuncularının ise liglerinin sürdüğünü anlatan Fatih Terim, Almanya'nın Bielefeld kentindeki çalışmalarda oyuncularının en üst seviyeye ulaşacağına inandığını kaydetti.

Sakatlığı bulunan oyunculardan Servet'in şampiyonaya yetişeceğine inandığını söyleyen Fatih Terim, ''Benim şahsi kanaatime göre, tabii ki doktorlar daha dikkatli konuşabilir, oynayabileceğini düşünüyorum. Ağrı eşiği yüksek, dirençli bir oyuncu'' dedi.

HAKAN ŞÜKÜR TERCİHİ

Fatih Terim, (A) Milli Takım'da uzun süre forma giyen Hakan Şükür'ü, 2008 Avrupa Şampiyonası finalleri için kadroda tercih etmemesinin sorulması üzerine, şunları söyledi:

''1989-1990 yıllarından beri Hakan Şükür'e formayı seve seve verdim. Hakan Şükür, Türk futbolunun en önemli golcülerinden biri. İnsan olarak da sevdiğim ve her platformda savunduğum bir isim. Bu kez böyle düşündük. Verdiği hizmetlerin karşılığını biz de göstermeliyiz. Onun da zamanı var. Şu anda kadromuz böyle. Bu şekilde takdir ettik.''

İLK MAÇIN PORTEKİZ'LE OLMASI

Avrupa Şampiyonası finallerinde aynı grupta yer aldıkları Portekiz ile ilk maçı da oynayacak olmalarına değinen Terim, kaybetmedikleri sürece bunun doğru bir başlangıç olacağını söyledi.

Portekiz'in gücüne vurgu yapan Terim, ''Portekiz, Avrupa Şampiyonası'nın önemli ekiplerinden biri. Güçlüden başlayarak gideceğiz. Grubun en önemli takımıyla oynayacağız. Bize bir avantaj sağlayacağını umuyorum. Nihayetinde tüm takımlarla oynayacağız. En güçlü ve dişlisiyle ilk maçta oynarsak, o tecrübe diğer maçlara pozitif yansır diye düşünüyorum'' diye konuştu.

''HERKESİN KENDİ FAVORİ KADROSU VAR''

(A) Milli Takım aday kadrosunun açıklanmasının ardından yapılan eleştiriler için, ''Herkesin kendi favori kadrosu ve sempati duyduğu oyuncular var. Kimine göre hata olan, kimine göre doğru. Göreceli bir kavram'' ifadelerini kullanarak, şöyle devam etti:

''Ben 1993 yılında ilk kez Milli Takım çalıştırıcısı olduğumda, kadroya almadıklarımın nedenini tek tek izah etmiştim. O zaman böyle bir hataya düştüm. 15 yıl sonra artık izah etmiyorum. Aksi takdirde liste çok uzar ve haksızlık olur. Ben mevcut oyuncularımın bu konuyu kendilerine bir hırs silahı olarak döndüreceklerini düşünüyorum. Ben almadığım kişileri de savunuyorum, çünkü onlara da ben forma verdim. Dışarıdakileri alsaydım kadroya, yine sorun olacaktı. Onun için bizim seçimlerimiz sahaya çıkıyor. Kimse kimsenin akrabası değil. Size iyi gelen bana gelmeyebilir. Biz bir takım seçerken, zaten tepkilere hazırlıklıyız. Olmalıdır da mantık çerçevesi içinde. Mevcutlara da haksızlık yapılmadan olmalıdır. O çocuklar çok yakında milli formayla ülkeyi temsil etmeye adaylar. Tek tek izah etmiyorum. Biz artık üzümü yemeye bakalım.''

''TÜRKİYE KENDİ OYUNUNU OYNAYACAKTIR''

Fatih Terim, (A) Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası'nda kendi oyun sistemini sergilemeyi sürdüreceğini belirtti.

2004 Avrupa Şampiyonası ve 2006 Dünya Kupası'nı takip ettiğini anlatan Terim, defans ağırlıklı oyun kurgularının en üst seviyelerini gördüklerini dile getirirken, ''Her ülkenin kendi benimsediği oyun tarzları vardır. Ama futbolda da bazı şeyler olmazsa olmazdır. Türkiye, şartlar ne olursa olsun kendi oyun düzenini, felsefesini ve anlayışını yansıtmaya çalışacaktır. Her zamanki felsefimizden vazgeçecek halimiz yok. Devam edeceğiz gibi geliyor bana'' şeklinde konuştu.

Terim, konuşmasının sonunda Portekiz Milli Takımı'na ve teknik direktör Luiz Felipe Scolari'ye başarı dileklerinde bulundu.

SCOLARİ: ''TÜRK FUTBOLU BREZİLYA'YI ANDIRIYOR''

Brezilya Milli Takımı ile Dünya Kupası kaldırma başarısı gösteren ve Avrupa Şampiyonası'nda Portekiz'in başında mücadele edecek Luiz Felipe Scolari, Türk futbolundaki oyun stilinin Brezilya'yı andırdığını kaydetti.

Avrupa Şampiyonası'nda yer alan tüm takımların güçlü olduğunu ve favori bir ekip gösteremeyeceğini söyleyen Scolari, Türkiye için ise ''Aslında medya bizim bildiğimizden fazlasını veriyor. Türk futbolu, oyun stiliyle Brezilya futbolunu andırıyor. Daha iyi çalışılmış, estetik görünümler var. Sertlik de az'' dedi.


''TÜRK MİLLİ TAKIMI'NDAN KORKUYORUM''

Scolari, Avrupa Şampiyonası'ndaki ilk maçlarını Türkiye ile yapacak olmalarıyla ilgili yöneltilen bir soru üzerine, şöyle konuştu:

''Tek tek oyuncu söylemem doğru olmaz. Tüm Türk Milli Takımı'ndan korkuyorum. Futbol takım oyunudur. Demek ki 2006'daki problemler çözüldü ve Avrupa Şampiyonası'ndalar. İlk maçta alacağımız iyi bir sonucun bizim adımıza güzel olacağını düşünüyoruz. Güçlü bir ekiple maç yaparak başlamak her zaman zorluk yaratır. Başka bir ekibe karşı olsak belki daha rahat olabilirdik, ama Türkiye şu anda bizi korkutuyor. Bizim Türkiye'ye saygımız ve sevgimiz çok büyük.''

Türkiye'de olduğu gibi Portekiz'de kadro seçimlerinin eleştirilere neden olduğunu ve her yerde benzer şeylerin yaşandığını anlatan Brezilyalı teknik adam, ''Kadro tartışmalarının olmaması mümkün değil. Herkesin favori ilk 11'i var zaten. Fakat teknik direktör olarak biz bu görevi icra ettiğimiz için, kadroyu biz seçeceğiz. Sonuçlara göre yorumlar sonra yapılır'' ifadelerini kullandı.

Manchester United'da başarılı bir sezon geçiren Christiano Ronaldo gibi kaliteli bir oyuncuya sahip olduğu hatırlatılarak, bu oyuncuya kulübündekine benzer bir serbestlik verip vermeyeceğinin sorulması üzerine Scolari, ''Önce Fatih Terim'e sorun bakalım, serbest bırakacak mı onu'' derken, ''Her ülkenin kendine ait bir futbol anlayışı vardır. İngiliz mantığında çok iyi bir oyuncu ve serbestlik tanınıyor. Ama aynı şeyin Portekiz Milli Takımı'nda olacağı anlamına gelmez'' diye konuştu.

Ayrıca, Portekizli bir gazetecinin, 2004 Avrupa Şampiyonası'nda final oynayan Portekiz takımındaki ruh ile Türk Milli Takımı'ndaki mevcut ruhu çok benzettiğini belirtmesi üzerine Scolari, ''Türkiye büyük bir ihtimalle bunu gösterecek. Tabii ki bizim aleyhimize olan bir durum. 2004'te takım ruhumuz vardı ve kenetlenmiştik. Şimdi aynı ruh Fatih Terim'in arkasında. İşimiz güç olacak'' dedi.

Terim ve Scolari, toplantının ardından birlikte basın mensuplarına poz verdiler.

samanyoluhaber



Bu haber 593 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,430 µs