Ziyaretin sır perdesi | " /> Ziyaretin sır perdesi | "/>

En Sıcak Konular

Ziyaretin sır perdesi

15 Mayıs 2008 15:45 tsi
Ziyaretin sır perdesi İngiltere Kraliçesi Elizabeth’in 37 yıl aradan sonra gerçekleştirdiği Türkiye ziyaretinin şifrelerini, Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk çözdü.

HYP Genel Başkanı Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk, Kraliçe Elizabeth’in Türkiye ziyaretini, Türkiye Cumhuriyeti’nin İngiltere’ye ve Batı’ya yönelik anti-emperyalist milli mücadelesini başlatıldığı tarihe denk getirmesini anlamlı bulduğunu söyledi. Öztürk, “Siyasi, diplomatik kodları ve şifreleri en iyi bilen devlet İngiltere’dir. Bunun gözden kaçırılmaması gerekiyor. ABD’nin Neo-con stratejisinin mimarlarından Huntington, İngiliz gizli servisinin raportörü ve düşünür Toynbee’nin öğrencisidir. Toynbee, İslam’a karşı bugün yürütülen neo-con politikaları dahil tüm anti-İslamcı politikaların mimarıdır. Bu anlamda, İngiltere’nin bir ülkeye verdiği mesajlar son derece önemlidir ve iyi okunması gerekir” diye konuştu.

Yeni Osmanlıcılık senaryosu
Kraliçe’nin Türkiye’nin AB üyeliği konusunda kendisinden destek sözü bekleyen Cumhurbaşkanı Gül’e, “Medeniyetler İttifakı inisiyatifi aracılığıyla duyurduğunuz sesiniz Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Başbakan Erdoğan, bir ılımlılık ve uzlaşı çağrısıdır” şeklinde cevap vermesinin, İngiltere ve Batı merkezli politikaların bir ifadesi olduğunu söyleyen Öztürk, “Başta İngiltere olmak üzere Batı, İslam medeniyetini tamamen ortadan kaldırmayı arzuluyor. Bu stratejinin esası, tıpkı Komünizm gibi ikinci düşman ilan ettikleri İslam’ı ve Müslümanları egemenlik altına alarak, adı konmamış bir tutsaklıkla kaynaklarını sömürmektir. ABD, teknolojik üstünlüğüyle bunun uygulayıcısı, fikir mimarı ise Toynbee’den bu yana İngiltere’dir. Hilafet oyununu kurcalayan ve karıştıran da İngiltere’dir. Siz şu İngiltere’ye bakın. Yıktığı bir imparatorluğu, şimdi kullanarak Müslümanları mahvetmek istiyor. Yeni Osmanlıcılık senaryosunu ortaya koyan o. Osmanlı’yı ben mi parçaladım da onu yeniden ihya etmeye çalışıyorsunuz. O kadar güzeldi de neden parçaladınız.

Gül, büyük    falso ve gaf yapmıştır
Öztürk, Abdullah Gül’ün TBMM’de giymeyi reddettiği frakı, Elizabeth için giymesini de “Burada da giymeseydi takdir ederdim. Frak giyip giymemek önemli değil. Ama Meclis’te giymeyip de burada giymesi büyük falso ve gaftır. Abdullah Gül’ün bu yaptığıyla dinci siyasetlerin zihniyet kodlarından biri daha ortaya çıkmıştır. Milleti bunlara bir şey yaptıramaz ama dışarıda işbirliği yaptıkları Batı odakları yaptırır” sözleriyle değerlendirdi.  Kraliçe’nin ziyareti sırasında İngiliz avam kamarasında, Türkiye ile kuzey Iraktaki görüşmeleri desteklemeyi amaçlayan ve sorunun diyalogla  çözülmesini öngören bir önerge sunulduğunu hatırlatan Öztürk, “Bu ziyaretin, de-facto olarak kurulmuş olan ve açıklanması beklenen Kuzey Irak’taki Kürt Devleti’nin Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti gözünde meşrulaştırılmasını hatta desteklenmesini isteyen bir mesajı olduğunu da gördük” dedi.

Yeniçağ



Bu haber 1,399 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,714 µs