En Sıcak Konular

BBP MHP'yi bombaladı!

15 Mayıs 2008 15:43 tsi
BBP'li Metin Gündoğdu'nun, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Alperen Ocakları ve Ergenekon'la ilgili açıklamaları.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Metin Gündoğdu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştirerek, Bahçeli'nin ülkücü camiayı refleksiz hale getirdiğini savundu. Gündoğdu, Milliyetçiyim diyen bir liderin milli reflekslerini aldılar. Bu lider ülkücü kader birlikteliği yaptığı arkadaşlarına göstermediği ilgiyi DTP'lilere göstererek misyonunu, yeni yol haritasını belirlemektedir” dedi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Gündoğdu yaptığı açıklamada, partisinin Hrant Dink cinayeti, Akdeniz Üniversitesi’ndeki olaylar ve Sakarya’daki linç girişimleriyle ilişkilendirilmesine tepki gösterdi. Türkiye'de işlenen siyasi cinayetlerin arkasında yabancı istihbarat servislerinin bulunduğunu ifade eden Gündoğdu, şunları kaydetti:

“Bazı kesimler BBP ve Alperen Ocaklarına karşı çamur at izi kalsın mantığıyla yaklaşıyor. Gerek Hrant Dink cinayeti, gerekse Akdeniz Üniversitesi'ndeki olaylar gerekse Sakarya'daki linç girişiminin arkasında istihbarat servislerine hizmet eden kişilerin bağlantısı belirlenmesine rağmen ısrarla BBP ve Alperen Ocakları'nı hedef tahtası yapıyorlar. 15, 16, 17 yaşlarındaki çocukların bu tür cinayetleri işleyecek kapasiteye sahip olmadığını herkes biliyor. Bu suçlamalar tam da milli duruş ve sivil siyaset ilkesiyle hareket eden BBP'nin toparlanma sürecinde meydana geliyor"

-“ÜLKÜCÜ CAMİANIN REFLEKSİNİ ALDILAR”

İsim vermeden MHP Genel Başkanı Bahçeli'yi de eleştiren Gündoğdu, Bahçeli'nin ülkücü camiayı refleksiz hale getirdiğini iddia etti. Gündoğdu, "Türkiye'de anında tepki koyan ülkücü camia vardı, onu da bu tür olaylarla etkisiz hale getirmeye çalışıyorlar. Milliyetçiyim diyen bir liderin milli reflekslerini aldılar. Bu lider ülkücü kader birlikteliği yaptığı arkadaşlarına göstermediği ilgiyi DTP'lilere göstererek misyonunu, yeni yol haritasını belirlemektedir. Her gün şehit cenazesi gelirken kimse ses çıkarmayacak. Konuşmayacak ve tepki göstermeyecek. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Demokratik tepkiyi her zaman koymak gerekir. Kanunların izin verdiği her türlü tepki koyulmalıdır" dedi.

-“ERGENEKON YAPILANMASI EMPERYALİZMLE KOLKOLA”

Türkiye'deki Ergenekon yapılanmasının arkasında da dış güçler olduğunu savunan Gündoğdu, soğuk savaş döneminde komünizmi “kızıl tehlike” görerek hedef yapan ülkelerin, bugün “yeşil tehlike” diyerek Türkiye'deki “milli ve islami yükselişi” hedef tahtasına oturttuğunu kaydetti. Gündoğdu, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Dolayısıyla dün Amerikan çıkarları doğrultusunda komünizme karşı mücadele veren gladyo türü yapılanmalar, şimdilerde islami ve milli uyanışlara karşı mücadele ediyorlar. 'Ergenekon' yapılanması da Amerikan ve Batı Emperyalizmine karşı halkın milli ve İslami direnişini kırmak için bu karmaşık ilişkilerde yer alabiliyorlar. Bu illegal yapılanma içinde dikkat ederseniz, kendilerini ulusalcı kabul edenler, Kuvva-ı Milliyeci'yiz diyenler, dinci geçinenler ve cuntacı zihniyet mensupları kol kola yürüyebiliyorlar ve ortak düşman olan 'yeşil tehlike'ye karşı her türlü mücadeleyi mubah görebiliyorlar"

aktifhaber




Bu haber 544 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,174 µs