En Sıcak Konular

Uzaylılar ‘AMİN’ der mi?

15 Mayıs 2008 15:40 tsi
Uzaylılar ‘AMİN’ der mi? Aynı gün içinde, İngiltere UFO’lara ilişkin Savunma Bakanlığı belgelerini açıkladı. Vatikan ise uzaylıları ‘Tanrı’nın evlatları’ olarak tanımlayarak resmen ‘tanıdı’! Tabii ‘senkronizasyon’ dikkat çekici! 

Hiç de gündemde olmayan bir durum bu. Ne dünyanın bir yerinde şaşırtıcı uzay cisimleri görüldü ne de uzayın derinliklerinden anlayamadığımız ‘mesaj’lar aldık.

Ama dün iki büyük kurumdan garip ama önemli açıklamalar geldi. İlk önce İngiltere Savunma Bakanlığı, UFO’larla (Tanımlanamayan Uçan Cisimler) ilgili olarak, arşivlerinde yer alan gizli dosyaları-ki bunlara artık “X Files” deniyor-açıkladı.

Sadece bir yıllık (1987-88) dönemi kapsayan bu bölgelerde pilot ve kule görevlilerinin resmi raporları ile sivil vatandaşların uzaylı tecrübeleri bulunuyor. Yeşil renkli uzaylıları tarif eden de var, hava alanına UFO indiğini rapor eden hava kulesi çalışanları da.

Gizli Belgelerdeki Uzaylılar! Piste inen UFO'dan, öldürülen uzaylılara kadar İngiliz Savunma Bakanlığı'nın belgeleri için lütfen TIKLAYINIZ.

Ama içerik kadar bu belgelerin “açıklanması” daha önemli. Çünkü bir çok ülke ellerindeki UFO dosyalarını israrla açıklamıyor, gizli tutmaya devam ediyor. İngiltere Savunma Bakanlığı’nın bu açıklaması UFO ve uzaylı fenomeninin varlığına kesin delil teşkil ediyor.

İkinci açıklama ise daha önemli. Buna bir tür “UFO fetvası” denebilir. Vatikan hemen aynı zamanlama ile İngiltere’nin uzaylı dosyalarına gönderme yaparcasına açıklamada bulunuyor.

Vatikan, uzaylıların varlığına inanmanın, Tanrı inancına halel getirmeyeceği yolunda açıklama yaptı. Rasathane müdürü bilim adamı Peder Jose Gabriel Funes, L’Osservatore Romano gazetesine yaptığı açıklamada, evrenin büyüklüğünün, dünyanın dışında başka yaşam türlerinin olabileceği ihtimalinin bulunduğu anlamına geldiğini söyledi. Bunu düşünmenin inanca ters düşmediğini, çünkü uzaylıların da Tanrı’nın ürünü olduğunu belirten Funes, "uzaylıların varlığını dışlamanın, Tanrı’nın yaratma özgürlüğünü sınırlamak olacağını" söyledi.

Bu teolojik ya da felsefi bir okuma olarak görülse de aslında resmi bir tanıma. Vatikan önce “uzayın hacmi buna müsait ve Tanrı farklı yaşam formları yaratmış olabilir” diyor. Ardından da “aynı tanrının çocuklarıyız” diyor.

Ve tabii bu, tam bir diplomatik bir “tanıma”.

Ne zaman gelecekler, kim karşılayacak?

Askeri ve dini kurumların aynı zamanlama ile uzaylılara ilişkin resmi açıklamalar yapması elbette manidar. Buradan uzaylıların gerçekten var olup olmadığı veya gelmek üzere oldukları sonucunu çıkarmak ne denli doğru olur, ayrı ve uzun bir tartışma konusu.

Ama tartışma konusu olmayan nokta, ilginç bir zamanlamanın olması. UFO fenomenine sadık kitlelerin temel inancı, uzaylıların küresel çevre dengelerinin bozulmasından son derece kaygı duydukları yönünde.

Dünyanın kirlenmesi, küresel ısınma, atıklar, savaşlar ve yine insanoğlunun yaşadığı çevreyi hoyrat kullanması sonucu ortaya çıkan afetlere özel ilgi gösterdikleri, bunlarla ilgili olarak dünyadaki bazı “insanlara” yardım ettikleri teorisi yıllardır yaygın bulunuyor.

Bilimsel temelleri olmasa da bu bakış açısı kendi içinde tutarlı. “Evrenin sırları”na vakıf oldukları varsayılan canlıların, insanoğlunun dünyayı tüketmesine göz yummayacağı ya da üzüleceği varsayılabilir.

Doğrusunu söylemek gerekirse, şu günler de gelen bu açıklamaların dünyanın yaşadığı küresel çevre bozulmaları ve afetlerle de çakıştığı bir gerçek. Bitmek bilmeyen savaşların üstüne gelen, Burma, Çin vs afetlerin, yine şu sıralar küresel ivme kazanan “çevre” hareketleri ile birleştiği bir zaman da yaşıyoruz.

Küresel ısınmanın ve bağlı kuraklığın ağır gıda kıtlığı yarattığı da bu tabloya eklenmeli. Peki onları kim karşılayacak gibi “uluslararası hukuk” sorunu gibi görünen sorunun yanıtı da, UFO bağlıları için bir inanç meselesi.

Genel kabul, uzaylıların dünyanın en güçlü devleti ile temasa geçecekleri yönünde. Bunda fazla Amerikan filmi seyretmenin etkisi görülse de, yine de bir ihtimal. Peki kim karşılayacak. Yani “bizzat”.

Bu durumda Kasım ayını beklemek zorundayız! Zira ABD başkanı o zaman seçilecek. Obama, Clinton veya McCain uygun mu? İşte burada da bir teori gündeme geliyor. Şu sıralar süren Demokrat Parti ön seçimlerinde adı sürpriz aday olarak öne çıkan biri daha var.

Al Gore!.. Neden Al Gore derseniz ABD iç politik denklemlerinden bir seri sunulabilir ama “uzaylılar için neden o” sorusunun yanıtı farklı. Çünkü eski Başkan Yardımcısı şu an küresel çevre hareketlerinin “lideri”!

E, konunun içinde Vatikan, İngiltere Savunma Bakanlığı ve uzaylılar varsa bu kadar komplo teorisi de fazla görülmemeli.



Bu haber 8,890 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,742 µs