En Sıcak Konular

Alaattin Çakıcı ifade verdi

15 Mayıs 2008 14:32 tsi
Çıkar amaçlı suç örgütü elebaşı Alaattin Çakıcı, ''çıkar amaçlı suç örgütü kurmak'' suçundan aldığı cezanın Yargıtay tarafından bozulması nedeniyle İstanbul 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nin talimatıyla ifade verdi.

Kocaeli Yüksek Güvenlikli 1 No'lu F Tipi Cezaevi'nde hükümlü olan Çakıcı, cezaevi aracıyla güvenlik önlemleri altında Kandıra Adliyesi'ne getirildi.
 
Bir süre cezaevi aracında bekletilen Çakıcı, daha sonra mahkeme başkanının yerini almasıyla Kandıra Asliye Ceza Mahkemesi salonuna alındı.
 
Kimlik kontrolünden sonra Mahkeme Başkanı, Çakıcı'ya, "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak" suçundan aldığı cezanın Yargıtay tarafından bozulduğunu, bu nedenle İstanbul 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nden talimatla ifadesinin alınmasının istendiğini anımsattı.
 
Bunun üzerine söz alan Çakıcı, "2 yıl 1 ay ceza almıştım. Yerel mahkemeler de hata yapmış olabilir. Yargıtay'ın kararına saygı duyuyorum. Karar doğrultusunda mahkemenin karar vermesini istiyorum" dedi.
 
Tanık olarak ifadesine başvuruldu
 
Bu duruşmanın ardından aynı mahkeme tarafından Alaattin Çakıcı'nın, gazeteci Can Dündar'a Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nden gönderilen mektupla ilgili açılan davada tanık olarak ifadesine başvuruldu.
 
Mektuptaki sözlerinin arkasında olduğunu ifade eden Çakıcı, "Ben sözlerimin arkasındayım. Kimseye hakaret ve tehditte bulunmadım. Toplumdaki insanlara saygılı olmaları adına sadece ikaz mahiyetinde cevap verdim. Daha sonra dava açıldı. O davada Can Dündar şikayetçi olmadığını belirtti. Ancak kamu davası devam ediyor" dedi.
 
Mektup ile ilgili avukatı Ahmet Ateş ile Adem Kesebir'in yargılandığını ifade eden Çakıcı şöyle dedi:
 
"Dikte ettiren benim. Bu mektupta hakaret ve tehdit yoktur. Sözlerimin arkasındayım. Mektubu yazan Adem Kesebir'dir. Mektup yazıldıktan sonra Adem bir ara dışarı çıktı ve daha sonra geldi. Geldiğinde nereye gittiğini sordum. Bana (Abi mektubu, Cezaevi Mektup Komisyonu'na götürdüm. İncelendikten sonra bize bilgi verecekler) dedi. Mektup bize verilirken de bunda incelenecek, kaşe vurulacak önemli bir şey yok dendi.
 
Bunun üzerine Adem Kesebir'den mektubu Ahmet Ateş'e vermesini, onun da aileme daha sonra da basına gönderilmesini istedim. Adem'in mektupla Cezaevi Komisyonu'na giderken kamera kayıtlarından bellidir. 2 tane hukuk adamının kınama cezası almasını gerektirecek bir kasıt yoktur. Varsa burada ihmal vardır.
 
Bu konuda Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'na ifade verdim. O beyanım doğrudur. Olay dalgınlıkla olmuştur, bilerek hiç kimse bu işi yapmaz"
 
Çakıcı, daha sonra ifadesinin ardından yeniden güvenlik önlemleri altında cezaevi aracına konuldu. Bu arada, Çakıcı, mahkeme salonuna alınmadan önce, kendisini görmeye gelen kardeşi Gencay Çakıcı ile kısa süreli sohbet etti.

cnnturk



Bu haber 529 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,944 µs