En Sıcak Konular

Hamas: Direniş stratejik tercihimiz, sürecek

15 Mayıs 2008 14:05 tsi
HAMAS, Nakba Günü nedeniyle yayınladığı bildiride, İsrail'i korkaklıkla suçladı, 'Direniş'e devam mesajı verdi.

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Filistin halkının gasp edilmiş bütün haklarını geri almak ve bağımsız bir Filistin devleti kurmak için direnişin stratejik seçenek olarak kalmaya devam edeceğini açıkladı.

Hamas, Filistin topraklarının işgal edilişinin 60. yıldönümü vesilesiyle yaptığı açıklamada, Filistin'deki yaşanan felaketin Arap ve İslam ümmetinin tarihinde yaşanan felaketlerin en büyüğü olduğunu belirterek, Filistin halkının dünyanın dört bir yanına dağılarak sefalet, felaket ve sıkıntı içerisinde bir hayat yaşamaya mahkum edildiğini ifade etti.

Hamas'ın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "İşgalci Siyonist düşman, bu gün şehitlerimizin kanları ve cesetleri üzerinde devletinin kuruluşunu ilan etmiş, yaralıların ahları ve tutsakların feryatları arasında Filistin topraklarını gasp etmiş, yerleşim birimleri kurmuş, tarihi eserleri imha etmiş, İslami mukaddesatımızı kirletmiştir. Bu topraklarda başta kutsal Kudüs şehri olmak üzere İslam ve Filistin adına ne varsa yok etmiştir."

İsrail saldırılarının Filistin halkının umudunu kıramadığını, hayallerini yok edemediğini belirten Hamas, açıklamasında, "Bilakis Siyonist terör, bizim haklarımıza daha fazla sahip çıkmamıza yol açmıştır. Bu nedenle bu uğurda binlerce şehit verdik, fedakarlıklar yaptık. Halkımız topraklarını kurtarmak ve özgürlüğüne kavuşmak için hala mücadele vermeye devam ediyor. Siyonistler, bu efsanevi direniş karşısında çaresiz kalmıştır. Siyonist yapı, kendini korumak için yaptırdığı devasa duvarların arkasına çekilmiş, yenilmez bilinen ordusu, direnişin darbeleri altında hezimeti tatmıştır. Yolsuzluklar, askeri yenilgi ve iç çekişmeler içerisindeki Siyonist devletin ortadan kaldırılma ihtimali ufukta görünmüştür" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Filistin Enformasyon Merkezi

 



Bu haber 420 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,962 µs