CHP belgeseli aşırma mı? | " /> CHP belgeseli aşırma mı? | "/>

En Sıcak Konular

CHP belgeseli aşırma mı?

15 Mayıs 2008 11:55 tsi
CHP belgeseli aşırma mı? Kanaltürk'ün CHP'ye hazırladığı belgeselde TRT arşivini kullandığı iddia edilmişti. Fakat TRT'de arşivin kullanıldığına dair kayıt bulunmuyor. Arşivin izinsiz kullanıldığı tespit edilirse ceza gelecek.

Kanaltürk'ü Akın İpek'e satarak kendisini destekleyenleri hayal kırıklığına uğratan Tuncay Özkan'ın, CHP'ye 5.5 milyon YTL karşılığı belgeselde de yeni şüpheler ortaya çıktı.

Belgeseli izleyen CHP'li yöneticilerin filmde TRT ve CHP arşivinden yararlanıldığına ilişkin açıklamasına karşın TRT Genel Müdürlüğü'nde 'Kanaltürk veya Yaşam Televizyon Yayın Hizmetleri A.Ş' adına bir kayıt bulunmuyor. Özensiz çekildiği için kamuoyundan saklanan belgeselde TRT arşivinin izinsiz kullanıldığı tespit edilirse Kanaltürk ve CHP'ye para cezası gelebilir.

YAYIN HAKKI CHP'DE

CHP'nin Kanaltürk'e usulsüz kaynak aktardığı iddialarının ardından parti yönetimi 5.5 milyon YTL'yi Kanaltürk'e parayı "Atatürk'ün Kurduğu Parti" belgesel çekimi karşılığında verdiklerini açıklamıştı. Haberlerin ardından Kanaltürk televizyonu CHP'ye 5.5 milyon YTL'lik fatura kesti. Kanaltürk yöneticileri daha sonra söz konusu belgeselin CHP'ye gönderildiğini ve yayın hakkının da partide olduğunu ifade etti. CHP üst yönetimi dışında kimsenin görmediği belgeseli izleyenler hayal kırıklığına uğramış ve 'bir marketin tanıtım filminden de kötü' ve 'çok amatörce hazırlanmış' değerlendirmesinde bulunmuşlardı. Filmi izleyen yöneticiler belgeselin CHP ve TRT arşivinin montajından ibaret olduğunu da anlatmışlardı.

PARA CEZASI GELEBİLİR

CHP yöneticilerinin bu değerlendirmelerine karşına TRT kayıtlarında Kanaltürk ile bir alışveriş yapıldığı bulunmuyor. Kanaltürk'ün CHP için hazırladığı belgeselde TRT arşivini kullanıp kullanmadığı kasaya konan ve sır gibi saklanan belgeselin yayınlanmasıyla ortaya çıkacak. Belgeselde TRT arşivi kullanıldığı tespit edilirse hem Kanaltürk'e hem de CHP'ye arşivi izinsiz kullanıldığı için para cezası verilebilecek.

yenişafak



Bu haber 243 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,794 µs