Askeri liderler kızdı! | " /> Askeri liderler kızdı! | "/>

En Sıcak Konular

Telegraph: Askeri liderler kızdı!

15 Mayıs 2008 10:33 tsi
Telegraph: Askeri liderler kızdı! Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül’nün, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in onuruna verilen resmi yemekte kullandığı türban, İngiliz basınının gündeminin ön sıralarındaki yerini korumaya devam ediyor.

Gazete, Kraliçe’nin Yeşil Cami ziyareti sırasında ayakkabılarını çıkartıp başörtüsü kullanmasına dikkat çektiği haberinde “Bayan Gül, salı gecesi resmi yemekte İslami başörtüsü giyerek cumhuriyetin askeri liderlerini kızdırdı” diye yazdı.

The Daily Telegraph gazetesi, Kraliçe’nin Bursa ziyaretini değerlendirdiği haberinde geniş bir çapka ve beyaz ayakkabı giyen Kraliçe’nin Yeşil Cami ziyareti sırasında ayakkabılarını çıkartıp başörtüsü kullanmasına vurgu yaptı. Kraliçe’ye Hayrünnisa Gül’ün eşlik ettiğini belirten gazete, Hayrünnisa Gül konusunda şunları yazdı:

“Bayan Gül, salı gecesi, Majestelerinin Türkiye’yi ‘Doğu ile Batı arasındaki bir köprü’ olarak nitelendirdiği resmi yemekte İslami bir başörtüsü giyerek cumhuriyetin askeri liderlerini kızdırdı. Ülkenin liderleri, kendilerini Türkiye’nin laik mirasını savuncuları olarak görüyor ve Cumhurbaşkanı’nın eşinin başörtüsü kullanma kararını hiçbir zaman kabul etmedi.”

The Telegraph gazetesi, “Kraliçe, Müslüman tarzı bir başörtüsü giyerek ve çoraplı ayaklarla yürüyerek Türkiye’ye 37 yılda yaptığı ilk resmi ziyaret sırasında ülkenin en önemli camilerinden birini gezdi” diye yazdı.

Kraliçe’nin, “Kadınların başlarını örtmesi ve tüm ziyaretçileri ayakkabılarını çıkartmasını gerektiren İslami kıyafet kuralı”na uyduğuna dikkat çeken gazete, Kraliçe’ye bir Kuran armağan edildiğini de belirtti.

Kraliçe’nin Koza Han’ı gezerken ebru tekniği ile bir ipek mendili dizayn ettiğini de kaydeden gazete, Kraliçe’nin de 250 Türk lira tutarında iki işlenmiş yastığı satın aldığına işaret etti.

aktifhaber



Bu haber 582 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,752 µs