En Sıcak Konular

Lüks araçtaki Uzi ile tabancaların sırrı!

15 Mayıs 2008 09:46 tsi
İstanbul Servisçiler Odası Başkanı Musa Çakrak'a ait lüks otomobilden çıkan susturucu takılmış Uzi ve tabancaların sırrı çözüldü.

Eski ortağı Mithat Evcim tarafından tehdit edildiğini söyleyen Çakrak, can güvenliği için kendisine koruma tuttuğunu söyledi; ancak silahları sahiplenmedi.

Gözaltındaki korumaları sorgulayan polis, 2 yıl önce İzmit'te işlenen bir cinayeti de aydınlattı. Kadir Aksöz sahte kimlikli kişinin, cinayet zanlısı Muhammed Selvi olduğu belirlendi. Dün adliyeye çıkarılan korumalar, görüntü alan basın mensuplarına bağırdı: "Çekin, âlem yakışıklı görsün!"

İçerenköy'de polis tarafından durdurulan İstanbul Servis Aracı İşletmeleri Odası Başkanı Musa Çakrak'a ait otomobilden çıkan Uzi, Glock ve Smith&Wesson silahların sırrı çözüldü. Musa Çakrak'ın daha önce ortak iş yaptığı Mithat Evcim'in tehditlerine karşı koruma ordusu kurduğu anlaşıldı. Gözaltına alınan korumaları sorgulayan polis, 2 yıl önce İzmit'te işlenen bir cinayeti de aydınlattı. Çakrak'ın korumalığını yapan Kadir Aksöz sahte kimlikli kişinin, cinayet zanlısı Muhammed Selvi olduğu belirlendi. Zanlılar Kadıköy Adliyesi'nde savcılığa çıkarıldı. İki gün ek gözetim süresi verilen zanlılar tekrar emniyete götürüldü.

İçerenköy'de 4 gün önce asayiş uygulaması yapan polis ekipleri 34 FB 6580 plakalı Audi marka otomobilde yaptığı aramada suikast silahı olarak bilinen Uzi, Glock ve Smith&Wesson marka tabanca ile bu silahlara ait çok sayıda mermi ele geçirmişti. Araçta bulunan 6 kişinin yanı sıra otomobilin sahibi İstanbul Servis Aracı İşletmeleri Odası Başkanı Musa Çakrak da gözaltına alınmıştı. Polis sorgulamasında otomobilinde suikast silahları bulunan Musa Çakrak'ın daha önce iş yaptığı Mithat Evcim isimli kişiden kendisini korumak için silahlı bir tim kurduğu belirlendi. Musa Çakrak polisteki ifadesinde Mithat Evcim isimli şahıstan 800 bin dolar aldığını söyledi. Çakrak, ifadesinde şunları anlattı: "İşlerim bozulunca Ankara'da yaşayan bir arkadaşımdan yardım istemiştim. Beni, devlet içinde derin bağları olduğunu söylediği Mithat Evcim ile tanıştırdı. Kendisi bana 800 bin dolar borç verdi. Birlikte iş yaptık. İşlerim yoluna girince kendisine parasını iade ederek ortaklığımızı bitirdim. İlerleyen günlerde beni tehdit etmeye başladı. Ben de bunun üzerine kendime koruma tahsis ettim. Silahları nereden aldıklarını bilmiyorum."

Korumaların sorgulamasında ise İzmit'te 2 yıl önce işlenen bir cinayet aydınlatıldı. Kadir Aksöz sahte kimliği ile yakalanan Muhammed Selvi'nin cinayet zanlısı olarak arandığı belirlendi. Kadıköy Adliyesi'ne çıkarılan zanlılar, çıkışta basın mensuplarına, "Çekin, âlem yakışıklı görsün!" diye bağırdı.

Sahte kimliklerle derin devlet süsü vermişler
İçerenköy'de önceki gün başka bir bir polis aramasında 2 adet Glock tabanca ile yakalanan 6 kişinin polisteki sorgulamasına devam ediliyor. Gözaltına alınan şahıslardan Ali Kalyoncu'nun üzerinde 'Özel Harp Dairesi' yazan kimlik kartı bulundu. Kalyoncu'nun bu kimlik kartını Hüseyin Daimkaftan adlı bir kişiden aldığını söylediği bildirildi. Yapılan inceleme sonunda kimlik kartının sahte olduğu anlaşıldı. Polis yetkilileri soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

zaman



Bu haber 561 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,488 µs