2 aydır izliyorlar! | " /> 2 aydır izliyorlar! | "/>

En Sıcak Konular

Paksüt: 2 aydır izliyorlar!

15 Mayıs 2008 08:26 tsi
Paksüt: 2 aydır izliyorlar! Kendisini izlediği gerekçesiyle Doblo marka sivil polis aracı için Ankara Emniyet Müdürü’ne başvuran Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt, "Benimki kuru bir şüphe değil. Yaklaşık iki aydır benzer araçlarla takip ediliyorum" dedi.

TAKİP edildiği, dinlendiği şüphesiyle Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz’a başvuran Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt, Hürriyet’e konuştu. Paksüt, "Benimki kuru bir şüphe değil. Yaklaşık iki aydır benzer araçlarla takip ediliyorum. Beni izleyen araçlardan birisinin plakası da sahte çıktı. Plakasını verdiğim ve bugüne kadar sonucu hakkında bana bilgi verilmeyen araç kime aitti? Bunun da sonucunu bekliyorum" dedi. Paksüt şunları söyledi:

Benzer araçlar Son dönemde aynı tip ve marka araçların etrafımızda dolaştığını tespit etmiştik. Bunlardan birinin de plakası sahte çıkmıştı. O plakayı da Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz’a söyledim, bir açıklama hálá gelmedi. Benim için ’yersiz bir kuşku, çok kritik yerlerde (Bağdat’ta) görev yaptığı için psikoloji bozulmuş, en küçük bir şeyden nem kapıyorlar’ diye yorumlanmasın diye bunu da sizinle paylaşıyorum. Beni daha önce takip eden araçlar da, tıpkı son olaydaki araç gibi. Aynı marka, içi görünmesin diye filmle kaplı. Dikkat çekmemesi için ticari araç görünümlü. Yani, sadece bir olayda karşılaşmadık, bunun öncesi de var.

Ben de araştırdım Araçlarla ilgili kendimin de yaptığı araştırmalar oldu. Aynı bölgede polis aracı tabii ki olabilir. Ama eğer ben geldiğim zaman geliyor, ben gittiğim zaman gidiyor, benim arkama sahte plakalı araç takılıyor, o araç bulunamıyor, bana da o konuda bilgi verilmiyorsa şüphelerim artar. Şüphelendiğim araçlarla ilgili araştırma sonuçları bana gelmedi. Eğer, verdiğim plakalar sahteyse, onların sahte olduğuna ilişkin de bilgi de gelir. Sahte plakalı araçlar çevremizde dolaşıyorsa, onu yakalamak da polisin görevidir. Konuyu araştırıyorlar, ancak henüz sonuç yok.

Beni tatmin etti Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından araçla ilgili açıklama yapıldı. Aracın Emniyet’e ait olduğu, Narkotik Şube’nin bir görevi nedeniyle orada bulunduğu belirtildi. Eğer Emniyet’in açıklamasında ’polis aracı diyorsa’ bu beni tabii ki tatmin etti.

Eşi de konuştu Başkanvekilinin eşi Ferda Paksüt ise Hürriyet’e şunları söyledi: "Lojmanlardan çıkışımızın hemen ardından arkamızda siyah Doblo marka araç belirdi. Otomobilde makyajımla ilgilendim. Ancak eşim, deneyimli olduğu için farkına varmıştı. Tenis Kulübüne yaklaştıkça şüphesi arttı. Aracın lastikleri inikti. Bu içinde ağır bir yük olduğunun işaretidir. Camları filmle kaplı olduğundan içi görünmüyordu." 

hurriyet



Bu haber 382 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,109 µs