En Sıcak Konular

Neyse ki Mumcu'ya uyulmadı!

14 Mayıs 2008 23:26 tsi
Anavatan lideri Mumcu onlarca kişinin ölümüne neden olan düğün magandalarını 'Bu bir gelenek' diye savundu. Neyse ki mahkeme aynı fikirde değildi.

Anavatan lideri Erkan Mumcu'nun 'Bu tür kutlamalar gelenek' diye savunduğu düğünde silah atan iki kişi tutuklandı.

Anavatan lideri Erkan Mumcu'nun da katıldığı Batman"da düğünde silahla havaya ateş eden iki kişi tutuklandı. Mumcu, düğünde atılan silahlar için "Bu tür kutlamalar gelenek" değerlendirmesi yapmıştı.
Anavatan Partisi Batman İl Başkanı Kemal Tarhan"ın oğlunun düğün töreninde G3 piyade tüfeğiyle havaya ateş açılması görüntülere yansımıştı. Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu tarafından sadece Milli Savunma Bakanlığı"na satılan silahların sivillerin eline geçmesi tartışma yaratmıştı. Havaya ateş açılırken halay çeken Anavatan lideri Erkan Mumcu kendisine yöneltilen eleştirilere şöyle yanıt vermişti: “Düğün görüntülerini "utanç tablosu" şeklinde haberleştirenler, utanmanın gerçek manasının "insanları utandıracak şeyler yapmak" olduğunu çok iyi bilirler. Bu bir düğündür ve oradaki görüntüler, kardeşliğin, coşkunun, sevincin, birliğin görüntüleridir. İnsanların sevinçlerinden utanç duyulmaz, aksine mutluluk ve heyecan duyulur. Düğünlerinin bir bölümünde "gelenek olduğu üzere" kimseye zarar vermeden, edebiyle ve ahlakıyla eğlenenleri, ikinci sınıf göstermek, uzaylı gibi sunmak ve onları aşiret genellemesiyle küçümsemek asıl utanç verici olandır. Asıl utanması gerekenler; bu tabloyu utanç tablosu olarak sunanlar ve kendi milletinden utananlardır. Türkiye"nin bir köşesindeki bu birlik ve kardeşlik tablosundan utananlara, Batı ile olan yasak aşklarında utanmayacakları bir serüven diliyorum."

BATMAN VALİSİ TALİMATI VERDİ

Batman Valisi Recep Kızılcık, G3'leri geçmişte koruculara verildiğini belirterek, “Bu aile, bu silahları büyük ihtimalle koruculuk yaptığı yıllarda temin etmiştir. Terörün yoğun olduğu dönemlerde bu silahlar ruhsatlı olarak koruculara verilmiştir. Ruhsatlı olduğu için bu silahları koruculardan geri toplama işlemi yapılmıyor” demişti. Vali Kızılcık, ayrıca havaya ateş açanlarla ilgili gerekli işlemlerin yapılması için talimat verdiğini belirtmişti.

MAHKEMEDEN TUTUKLAMA KARARI

Bu talimatın ardından havaya ateş açan düğün sahibinin oğulları Fatih ve Erdal Tarhan, Batman Emniyet Müdürlüğü"nce gözaltına alındı. Sorgularının ardından Batman Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edilen zanlılar 'ruhsatsız ve meskun mahalde silah kullanmak' suçundan tutuklandı.

TÜRKİYE'DE YILDA 3 BİN KİŞİ ÖLÜYOR!

Mumcu bu açıklamalıarı yaparken Eskişhir'de bir seminere katılan Umut Vakfı Başkanı Nazire Dedeman, Türkiye'de yılda ortalama 3 bin kişinin ateşli silahla öldüğünü söyledi. Dedeman şöyle konuştu:“Bireysel silahlanma şiddetin en uç noktasıdır. Ülkemizde yılda ortamlama 3 bin kişi ateşli silahlarla hayatını kaybediyor. 3 bin kişinin, ortalama 700"ü ateşli silahlarla kaza sonucu ölmektedir. Dünya genelinde de, bireysel silahlanmanın insanlığa verdiği zarar konvansiyonel silahlanma ile eşittir. Küçük Silahlara Karşı Uluslararası Eylem Ağı"nın (IANSA) verilerinden biliyoruz ki; dünyada her gün bin kişi ateşli silahlarla ölüyor. Bu sayının 250"si savaşlardaki ölümlerden oluşurken, 750 kişi ise cinayet, intihar ve kaza gibi nedenlerle hayatlarını kaybediyor. Yine IANSA"nın verilerine göre, Dünyada 875 milyon silah kullanımda bulunuyor. Bu silahların yüzde 74"ü, yani çoğunluğu sivillerin elinde bulunmaktadır. Bu rakam gösteriyor ki, bireysel silahlanma, devletlerinkinden daha fazladır, dolayısıyla dünyada da çok önemli bir sorundur.”

hurhaber



Bu haber 636 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,970 µs